Koken uit de boeken #3

Ik heb nóg een boek van Leon: Leon Fast Vegetarian. Dit boek is in het Engels en soms heb ik wel even Google Translate nodig om te weten waar het over gaat (wist je bijvoorbeeld dat een Swede niet alleen een persoon uit Zweden is, maar ook een koolraap?). Gelukkig gebruiken ze wel gewoon grammen en liters, in plaats van lastige dingen als ounces en cups.

leon_boek_2

In het boek staat een recept voor Stuffed Vegetables, oftewel gevulde groenten. Er wordt eerst een algemeen recept gegeven voor de vulling (rijst met o.a. groenten, kruiden, rozijnen en kikkererwten). Vervolgens staan er allerlei groentes die je met deze vulling kunt vullen en hoe je dat dan doet.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze al eens had gemaakt: ik heb toen waarschijnlijk paprika’s gevuld, want dat is het makkelijkst. Nu wilde ik eens uien gaan vullen, want dat leek me juist het moeilijkst en had ik daarom tot nu toe vermeden. Daarnaast maakte ik ook de paprika’s, omdat die een stuk groter zijn en ik van uien wel erg veel nodig zou hebben om een goede maaltijd te maken. Ze moesten toch even lang in de oven, dus dat was makkelijk.

recept_2

Van tevoren dacht ik dus dat die uien moeilijk zouden zijn, en die gedachte bleek te kloppen.

Eerst moest ik de uien pellen en vervolgens koken, dat was het makkelijke deel. Vervolgens moest ik het binnenste deel eruit lepelen, zodat er een shell overbleef die ik zou kunnen vullen. Dat klinkt heel makkelijk, maar was het niet. Ten eerste was de binnenkant van die ui niet zo zacht dat ik die er zomaar uit kon lepelen. Ik moest dus in de weer met een mesje om wat los te maken, zonder dat ik de hele ui kapot zou maken. Ten tweede is een ui rond en lopen de uiteinden dus naar elkaar toe. De binnenkant is groter dan het gaatje aan de bovenkant, dus als je die eruit wilt halen, scheurt die buitenste schil van de ui open.

Na een redelijk mislukte ui en een iets minder mislukte ui, lukte het me om een van de uienbuitenkanten bijna geheel heel te houden. De laatste ging weer minder goed.

Toen ik de uien ging vullen, bleek het niet zo heel erg te zijn dat ze een beetje gehavend waren. Door ze lekker vol te stoppen, bleven ze goed staan en vielen ze niet eens uit elkaar.

uien_paprikas

Daarna nog 20 minuutjes in de oven, samen met de paprika’s dus, en ik had weer een heerlijk maaltje. Ik heb deze ook aan twee andere mensen kunnen serveren, omdat de vulling zo veel was, en zij waren er allebei ook heel enthousiast over! Deze kan ik met een gerust hart nog eens maken, en wie weet kies ik dan weer een andere groente om te vullen.

Een gedachte over “Koken uit de boeken #3

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s