BKS – en zo verging het mij

Arcade Fire_1

Het is alweer ruim een week geleden dat ik schreef over wat ik allemaal zou gaan zien op Best Kept Secret en jullie zijn nu vast allemaal heel erg nieuwsgierig naar wat daarvan terecht is gekomen.

Niet heel veel, kan ik alvast verklappen. Maar leuk was het wel degelijk!

Ik ben dus al een paar keer op BKS geweest en ik ben er iedere keer heel erg blij geweest; het is een van mijn favoriete festivals. Nu ging ik voor het eerst maar één dag en dat is goed bevallen, maar ik had het zeker niet erg gevonden om er weer lekker drie dagen rond te hangen. Want wat is het daar leuk en mooi en fijn!

De sfeer is goed, het terrein is mooi: het hoofdpodium staat op een strandje met aan de ene kant een meertje en aan de andere kant bos. En er waren toch weer wat dingen veranderd ten opzichte van de vorige keren – goede toevoegingen wat mij betreft.

Zo waren er een mooie dakbar vanwaar je over een deel van het terrein kon uitkijken, een karaoketent (helaas, niet in geparticipeerd) en allerlei leuke gezellige hoekjes in het bos. Op een gegeven moment zag ik de ‘takkebar’ en ik vond dat zo mooi bedacht dat ik mijn medefestivalgangers daarnaartoe meesleurde. De verrassing was groot en aangenaam dat in de takkebar de mooie en creatieve en inspirerende en zelfmakende Sanne Bloem stond om shotjes Schrobbelaer te verkopen. Dat verzin je toch niet?! Ja, zij wel.

Ook eten is op BKS is altijd al een heel belangrijk onderdeel geweest; het staat vol met leuke en mooie foodtrucks die heerlijk eten klaarmaken. Ik heb een vegetarisch worstenbroodje gegeten, veganistische dumplings en een heerlijke veganistische ‘Kidney Houston’ burger van Rammenas. Rammenas heb ik ontdekt op een ander festival, Grasnapolsky, en maakt de lekkerste vegan burgers, broodjes etc. (De dingen die ze op Grasnapolsky verkochten vond ik het allergeweldigst, maar ook de Kidney Houston hier was erg goed te versmaden.)

En dan, de muziek. Ik had me zo goed ingeluisterd en zo’n mooie lijst samengesteld. Wat heb ik daar uiteindelijk van gezien?

Euh … weinig …

We kwamen te laat voor de eerste twee bands, we waren in de zon een biertje aan het drinken bij de volgende, we waren lekker aan het eten bij een volgende en we zaten gezellig te kletsen tijdens weer een andere band.

Zo gaat dat ook op festivals en dat vind ik helemaal niet erg.

Uiteindelijk heb ik Circa Waves gezien. Erg leuk, maar dat wist ik al, want die had ik al een paar keer eerder gezien. Tijdens het kletsen in de zon hoorden we op de achtergrond een bandje, maar dat maakte niet heel veel indruk; ik weet zelfs al niet meer welke band dat was. Ik denk dat het Thomas Dybdahl was, maar misschien was dat ook niet zo.

Van Cigarettes After Sex (jeej, die stond op mijn lijstje) heb ik drie nummers gezien. Ik vond het fijne, relaxte muziek, zoals ik van tevoren al dacht. Maar we moesten even wat spullen uit het kluisje gaan halen en vervolgens naar het hoofdpodium, zodat we een goed plekje voor Arcade Fire konden bemachtigen. Dus geen tijd voor meer. Teruglopend van de kluisjes kwamen we nog langs The Thurston Moore Group, wat van een afstandje goed klonk. Ik wilde best graag blijven luisteren, maar ja, bijna Arcade Fire, dus helaas geen tijd. Thurston had ik ook al wel vaker gezien.

Uiteindelijk heb ik gelukkig dus wel gezien waar ik voornamelijk voor kwam: Arcade Fire. En ik ben er blij om! Ze waren goed, ze hebben fantastische nummers en al die bandleden lijken ieder muziekinstrument te kunnen bespelen; ze wisselden regelmatig van positie.

Eerst was het nog licht en terwijl de zon aan het zakken was, speelden ze het nummer Here Comes the Night Time. Hoeveel beter wil je het hebben?

They say, heaven’s a place
Yeah, heaven’s a place and they know where it is
But you know where it is?
It’s behind the gate, they won’t let you in
And when they hear the beat, coming from the street, they lock the door
But if there’s no music up in heaven, then what’s it for?

Ook speelden ze twee nummers van het nog te verschijnen nieuwe album en verder een goede combi van nummers van alle vier de albums die ze hebben. Het was een mooie samenstelling van een set van een uur en drie kwartier!

Direct na afloop stond er ook op Trouw een mooie recensie van het optreden. Ik kan het er alleen maar mee eens zijn: ‘Wat een gelukzalige avond.’

Na dit geweldige optreden gingen we gelukzalig terug naar de pendelbus die ons naar het station bracht, vanwaar de trein me weer naar Utrecht bracht. Het was een mooie dag!

Sindsdien ben ik bijna alleen nog maar naar Arcade Fire aan het luisteren en kwam ik ook het volgende pareltje tegen. Ja, de Bowie was ook fan!

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s