Festivalvoorpret

Een paar keer ben ik al naar het fantastische Best Kept Secret Festival geweest. Dit jaar ga ik weer, maar dan niet in zijn geheel; ik ga namelijk alleen op zaterdag. De eerste naam die eind vorig jaar bekend werd, was namelijk Arcade Fire en die wil ik heel erg graag eens zien. En ik wilde niet naar een heel festival, dus de keuze was snel gemaakt.

Het festival is volgende week en ik bedacht me dat het wel handig was om eens te kijken wat er nog meer speelt. Arcade Fire is namelijk pas aan het einde van de avond en ik ben wel van plan om er al iets eerder te zijn.

En ja hoor, het is de organisatoren weer gelukt om een hoop leuke bands te verzamelen! Ik heb me nu natuurlijk alleen gericht op de zaterdag, want anders ga ik alleen maar balen van alle leuke bands die ik NIET kan zien. Een paar dingen die me erg leuk lijken:

  • The Courtneys – lekkere ‘fuzzy slackerpop’ (volgens BKS) en doet me een beetje denken aan Wolf Alice, een bandje dat ik een paar jaar geleden op dit festival heb ontdekt.
  • Wildes – met een deuntje dat ik zeker weten ergens van ken, maar ik kan er niet op komen. Ik kende haar nog niet en ze heeft ook niet veel nummers, maar de nummers die ik nu gehoord heb, zijn mooi. Rustig, beetje dromerig, komt goed.
  • Andy Shauf – relaxte muziek, fijn om met een biertje op het gras in de zon naar te luisteren.
  • The Amazons – geen heel bijzondere spannende muziek, maar gewoon lekker rocken. Da’s best fijn om zijn tijd.
  • Honeyblood – gewoon cool. En een van hun nummers is door The Guardian blijkbaar omschreven als “Taylor Swift-cover door twee goths die The Jesus and Mary Chain imiteren in een grafkist.”
  • The Thurston Moore Group – Thurston Moore was een van de leden van Sonic Youth, dus dat kan alleen maar goed zijn.
  • Mitski – ik heb eigenlijk pas een paar seconden gehoord, maar het klinkt al goed. Harde gitaren, coole chick, nice!
  • The Wytches – psych en grunge, lekker headbangend naar je schoenen staren.
  • Cigarettes After Sex – om de een of andere redenen vult YouTube deze naam slechts automatisch aan tot ‘After’. Zou je soms niet op ‘Sex’ mogen zoeken? Anyway, heerlijke melancholische dromerige popliedjes. En dan zit er ook nog een wijsje in dat ik heel erg op iets anders vind lijken, maar ik kom er niet achter waarop dan. Frustrerend! Maar superfijne muziek.
  • Arcade Fire – natuurlijk, de band waarvoor ik dit kaartje in eerste instantie aanschafte. Mooie muziek, mooie stem en live blijkbaar ook super. Ik heb er heel veel zin in om ze te zien!

Zoals je ziet, ga ik het nog druk krijgen. Ik ga vast niet alles hiervan zien, maar dat geeft niet. Ik houd er vooral van om relaxed te doen, af en toe ergens in de zon een biertje drinken, lekker eten en veel gezelligheid. En ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s