Ben ik nog jarig?

verjaardagstaart

Ben ik nog sociaal? Dat was de titel van mijn laatste blog, alweer bijna een half jaar geleden. Dat dat al zo lang geleden is, komt onder andere door dat ik zo sociaal ben. Iedereen wil met mij op vakantie en weekendjes weg enzo, en wie ben ik om daar dan nee tegen te zeggen? (O ja, en ik werk ook best wel heel erg veel, daar gaat aardig wat tijd in zitten.) Het bewijs dat Facebook niet nodig is om sociaal te zijn.

Maar nu de volgende vraag: ben ik nog jarig?

Ja, natuurlijk, ieder jaar ben ik jarig. Vroeger wisten mensen dat omdat ik op de verjaardagskalender stond. Maar steeds meer mensen hebben niet meer zo’n ding op de wc hangen, omdat ze toch wel een melding van FB krijgen als iemand jarig is. Ik heb zelf, voordat ik FB verliet, nog even mijn verjaardagskalender bijgewerkt met de verjaardagen van mijn vrienden, zodat ik die ook zonder die site kon onthouden. (Dat ik vervolgens vergeet daarop te kijken en dus alsnog verjaardagen vergeet, is weer een ander verhaal. (Ik wil eerst een mooie kalender hebben die waardig genoeg is om op mijn wc-deur te hangen en die kan ik nergens vinden. Dat is mijn excuus.)) Maar mijn vrienden heb ik niet gewaarschuwd voor mijn vertrek en ik heb ze dus niet de kans gegeven mij op de kalender te zetten.

Al zou dat ook niet nodig moeten zijn, natuurlijk, want bij wie sta ik nou NIET op de verjaardagskalender?

Nou?

Bij veel mensen niet, blijkbaar. Of wel, maar die kalender hangt nog op drie maanden geleden.

Dus toen ik jarig was, leerde ik mijn echte vrienden kennen! Die drie mensen, naast mijn familie, die wél aan mijn verjaardag dachten.

Nee hoor, grapje. Er zijn best veel mensen die eraan gedacht hebben, maar toch ook best een aantal mensen niet. Maar zo erg is dat niet, want mooie is: iedereen die het vergeten is, schaamt zich hier zo in-en-in diep voor, dat hij of zij het heel graag goed wil maken. En hoe! Ik heb al een verrassingsetentje bij iemand thuis gekregen, ik ga twee keer uit eten en nog een keer iets anders leuks doen. Al vergeten ze weleens wat, mijn vrienden weten wel waar ze mij blij mee kunnen maken!

Dus: ben ik nog sociaal? Jazeker, vraag maar aan mijn bank; ik houd hem iedere avond warm. En ben ik nog jarig? Jazeker, op mijn verjaardag zelf en al die keren dat mijn vrienden het met mij goedmaken.

PS Inmiddels ben ik niet meer jarig, maar goedmaken kan het hele jaar door.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s