PJ!

pjharvey2

Afgelopen weekend vond in Utrecht het ILFU plaats. Hoewel er in de Urban Dictionary verschillende interessante betekenissen voor deze afkorting zijn te vinden, staat het in dit geval voor International Literature Festival Utrecht. De leuke dingen hieraan waren:

  • dat het in het oude postkantoor op de Neude was (zo’n mooi gebouw, ik was er een tijdje geleden nog voor een ligconcert);
  • dat PJ Harvey het festival zou openen;
  • dat ik het kaartje kreeg van een vriendin die uiteindelijk toch niet ging (DANKJEWEL!!!).

Misschien ken je PJ Harvey wel. Zo niet: ze maakt fantastische muziek. This is Love en Good Fortune bijvoorbeeld zijn al wat oudere nummertjes,  Let England Shake en The Last Living Rose komen van het recentere album Let England Shake. Is ze niet cool? Twee weken geleden is ook haar nieuwste album, The Hope Six Demolition Project uitgekomen.

Maar waarom was zij dan op een literatuurfestival?

Nou, tegelijk met het album heeft ze ook een dichtbundel geschreven. Samen met fotograaf Seamus Murphy is ze naar Kosovo, Afghanistan en Washington D.C. gereisd. Hij maakte foto’s en zij schreef gedichten. Dit resulteerde in de bundel The Hollow of the Hand en hieruit droeg ze voor op het festival.

Ik had van tevoren het nieuwe album een paar keer geluisterd en herkende wel wat van de teksten. Blijkbaar heeft ze haar gedichten ook als songteksten gebruikt, of andersom. Het was leuk om mee te maken, maar ik luister toch liever naar de muziek. Gelukkig kan dat binnenkort, want ze komt naar een festival in Nederland, joehoe!

En hier dan natuurlijk ook even een nummertje van dat nieuwe album:

Wat vind jij ervan?

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s