Iets en niets

bloemen

Vraag me niet waarom, maar toen ik vanochtend wakker werd, had ik het liedje Something from Nothing van Foo Fighters in mijn hoofd.

Unbelievers_IMDBVraag me niet waarom, maar toen ik iets uitzocht om tijdens mijn ontbijt te bekijken, koos ik voor de documentaire The Unbelievers (ok, omdat die me interessant leek en hij al lang op mijn lijstje stond, maar waarom precies vandaag?). Daarin worden twee vooraanstaande atheïstische wetenschappers gevolgd: Richard Dawkins en Lawrence Krauss. En laat die laatste nou een boek hebben geschreven dat A Universe from Nothing heet en het daarom regelmatig hebben over something from nothing.

Ik vond het wel een mooi toeval, temeer omdat dit allemaal op eerste paasdag gebeurde, zo’n feestdag die over nothing gaat (en waarop ik niet eens even naar de supermarkt kan om iets te kopen wat ik gisteren vergeten ben, grr).

Ik moest ook denken aan de non-discussie over de Hemafolder. Zouden al die mensen die zeggen dat de Hema zwicht voor de moslims, door ‘Vrolijk voorjaar’ op de voorkant te zetten in plaats van ‘Vrolijk Pasen’, in god geloven? Zijn ze allemaal christelijk? Ik geloof er niks van!

Volgens dit artikel in Trouw stond begin 2015 iets meer dan de helft van de Nederlanders geregistreerd als christen, en als je weet hoe makkelijk je zo geregistreerd staat (als je ouders naar de kerk gaan, ben jij automatisch ook ingeschreven, en moet je jezelf dus uitschrijven als je dat niet wilt, wat natuurlijk lang niet iedereen doet, want dat kost moeite) kun je er ook wel vanuit gaan dat niet alle als christelijk geregistreerden ook echt christelijk zijn. En volgens dit artikel in de Volkskrant gelooft slechts 17 procent van de mensen in Nederland in god.

Dan hadden al die mensen, die nu opkomen voor uitingen als ‘Vrolijk Pasen’ (de dag waarop ze paaseitjes gaan zoeken en gourmetten en misschien ergens in de verte nog weten dat deze feestdag iets te maken had met Jezus – werd-ie toen geboren of ging-ie nou juist dood?), toch beter juist al jaren geleden kunnen pleiten voor de leus ‘Vrolijk voorjaar’?! Lijkt me voor iedereen pas(s)ender.

Wat vrolijkheid op zijn tijd kan sowieso geen kwaad natuurlijk. Jeej, feest!

En dat liedje van Foo Fighters, dat heeft geloof ik niet zoveel hiermee te maken, maar is wel de moeite waard:

Vrolijk voorjaar hè!

Een gedachte over “Iets en niets

  1. Nienke zegt:

    Hier ben ik het ook wel eens met de Hema inderdaad. Waar ik het daarentegen helemáál niet mee eens ben is hun manier van reclame maken in Rotterdam centrum. Daar had de Hema namelijk deze quote van een medewerker in grote fluorescerende letters op de gevel staan: “Als klanten uit Hillegersberg (kouwe kak) wat kochten, hadden ze zelf een plastic tasje van de Bijenkorf bij zich of vroegen of we tasjes hadden waar geen Hema op stond”. Hoeveel planken kun je misslaan Hema… Ik vind ’t triest. (en niet omdat ik zelf toevallig in Hillegersberg woon 😉 )

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s