Snijbiet

snijbiet

snijbiet

Handig, zo’n groentetas. Zo koop ik af en toe nieuwe dingen zonder dat ik daar zelf over hoef na te denken. Vorige week zat er bijvoorbeeld snijbiet in de tas en dat was nieuw voor mij. Niet zo gek ook dat ik die nog nooit gekocht had; het wordt bijna niet verkocht in de winkels. Ik dacht ooit gelezen te hebben dat dat komt doordat je deze groente maar heel kort kunt bewaren, en dat is natuurlijk niet zo handig voor de supermarktman. Of die herinnering klopt, kan ik niet meer terugvinden.

Wat ik wel heb gevonden, is dat de snijbiet bij de amarantenfamilie hoort. Gezellig!

snijbiet

Ik moest snel iets verzinnen wat ik ermee kon maken, dus heb ik het geroerbakt met een uitje, wat kruiden en kikkererwten. Ik heb het eigenlijk als spinazie behandeld. Ik weet niet of dat de beste optie is geweest; volgens Okke, iemand die een website over snijbiet heeft gemaakt, doet dit de smaak tekort. Ik vond er inderdaad niet heel veel smaak aan zitten. Heel soms proefde ik even iets bietigs, maar verder eigenlijk weinig.

Volgende keer zal ik er dus iets anders mee doen. Als het weer in mijn groentetas zit natuurlijk, want zelf zie ik het nooit ergens te koop.

snijbiet

2 gedachtes over “Snijbiet

 1. Wieke zegt:

  Je kunt de Natuurwinkel op de Nachtegaalstraat proberen, daar heb ik het weleens gehaald. Of een andere biowinkel. Heb er toen dit recept van Ottolenghi mee gemaakt, was erg lekker:
  http://krat.webtic.nl/recepten/toon/gebakken-kikkererwten-met-snijbiet-en-griekse-yoghurt

  Snijbiet is Ottolenghi’s favoriete groente, dus hij heeft er nog meer leuke recepten mee, bijvoorbeeld: http://koken.blogo.nl/2011/03/31/ottolenghi-recept-omelet-met-snijbiet/
  en
  http://etenuitdevolkstuin.nl/2014/01/15/hartige-taart-met-snijbiet/

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s