Gestoofde aubergine met paksoi, gember en pinda’s

Gestoofde aubergine met paksoi

Vorige week was ik weinig thuis, maar ik had wel de groentetas in huis gehaald. Aan het einde van de week had ik nog een aubergine en een paksoi over, terwijl ik op die dag alweer een nieuwe tas moest ophalen. Toen dacht ik ineens weer aan Thuisafgehaald, de website waarop je eten kunt delen met buurtgenoten. Daar kon ik mijn teveel aan eten wel slijten. Ik bood twee porties van de Gestoofde aubergines met paksoi, gember en pinda’s aan en ging sporten. Na anderhalf uur kwam ik weer thuis en had ik al drie aanvragen voor twee porties. Terwijl het voor dezelfde dag was! Dat vond ik wel leuk, dus ik besloot ze allemaal te accepteren en dan maar wat nieuwe aubergine en paksoi te kopen.

Van twee van mijn afhalers kreeg ik een bedankje op de website: “Het was heerlijk, Rosanne! Dankjewel!” en “Erg lekker en gezond gegeten! Bedankt, Rosanne!” Wil jij deze heerlijke maaltijd ook eten? Dan kun je hem ook bij me ophalen als ik hem weer aanbied. Of zelf maken met dit recept.

Gestoofde aubergine met paksoi

Gestoofde aubergine met paksoi, gember en pinda’s

voor 3 tot 4 personen | bereidingstijd: 30 minuten

 • 1 grote aubergine, in grove blokken gesneden
 • 1 paksoi, grof gesneden
 • 1 dl zonnebloemolie
 • 2 fijngesneden teentjes knoflook
 • 3 cm fijngehakte gemberwortel
 • 4 gesnipperde lenteuitjes
 • 1 fijngesneden rode peper
 • 2 el sojasaus
 • 2 tl bruine suiker
 • 3 el geroosterde en fijngestampte pinda’s
 • 1 handje fijngehakte verse koriander
 • (gestoomde) rijst, om erbij op te dienen

1. Verhit 1 dl olie in een wok, tot hij gaat knetteren. Fruit er de aubergines in tot ze goudbruin zijn. Schep regelmatig om. Leg de aubergines op een bord met keukenpapier.

2. Zet de wok weer op het vuur met de rest van de olie. Fruit er de knoflook en de gemberwortel dertig seconden in en voeg dan de paksoi, lenteui en rode peper toe. Bak nog ongeveer een minuut.

3. Leg de aubergines weer in de wok, met de sojasaus, suiker en twee eetlepels water. Laat twee minuten koken en indikken.

4. Bestrooi met de fijngestampte pinda’s en koriander. Dien op met de rijst.

Naar: Vegalicious – Alice Hart

Gestoofde aubergine met paksoi

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s