Frambozencaketoetje

frambozentoetke

Sinds dit jaar ben ik vrijwillig kok in Diny’s Diner van Stichting Onder Anderen. Daar koken we een gezonde, goedkope maaltijd voor mensen die meestal thuis niet zo goed eten. Om het zo laagdrempelig mogelijk te houden, hoeven bezoekers zich niet van tevoren aan te melden. Dat is leuk, maar maakt het inkopen doen wel lastig. Je moet namelijk rekenen op maximaal twintig personen, terwijl het net zo goed kan zijn dat we maar met tien personen zijn. Er blijft dus weleens wat eten over.

Zonde om weg te gooien natuurlijk, daar doen we niet aan! Dus wie dat wil, kan wat mee naar huis nemen. En zo kwam het dat ik afgelopen week plotseling een toetje heb gemaakt – we hadden namelijk nogal veel toetjesspullen over. Hoeveelheden die je voor dit toetje nodig hebt, weet ik dus niet zo goed, maar maak er gewoon iets leuks van.

 

Frambozencaketoetje

  • stukjes boerencake
  • frambozen uit de diepvries, ontdooid (of vers natuurlijk)
  • scheutje limoncello
  • slagroom, opgeklopt met wat suiker
  • pure chocolade, geraspt

1. Giet de limoncello over de frambozen, zodat deze goed intrekt. (Ik goot de limoncello over de cake, omdat ik dacht dat het dan lekker kon soppen, maar dat werkte niet zo goed; dan had ik er wel heel erg veel door moeten doen. Dus ik denk dat het beter werkt met de frambozen.)

2. Doe de stukjes boerencake in een schal, doe de frambozen erover, daarna de slagroom en tot slot de chocoladerasp.

3. Serveer natuurlijk met een glaasje limoncello erbij!

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s