Ricottacitroenpannenkoekjes

ricottacitroenpannenkoekjes

Ik had nog wat ricotta en citroen in huis en dacht dat daar vast lekkere pannenkoekjes van te maken zouden zijn. Dus ik zocht een beetje op het internet, en ja hoor, daar kwamen de recepten al voorbij. Ik koos er één uit waarvan ik de meeste ingrediënten in huis had en ging aan de slag met het beslag. Ik heb het wel een klein beetje aangepast, want bij dit recept hoorden ook blauwe bessen. Ik kan me voorstellen dat dit ook fantastisch is, want blauwe bessen zijn heel erg lekker, dus probeer het vooral uit. Omdat ik geen blauwe bessen in huis had, heb ik het maar zonder gedaan.

Deze pannenkoekjes zijn superlekker, dus maak gelijk een grote stapel. Dan kun je er de volgende dag nog een keer van eten.

Oh ja, ook de muizen vinden deze pannenkoekjes lekker, dus kijk uit!

Ricottacitroenpannenkoekjes

voor 8 pannenkoekjes | bereidingstijd: 15 minuten

  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • 1 el zachte boter
  • 100 g ricotta
  • 1 tl citroenrasp
  • boter om in te bakken
  • om te serveren: ahornsiroop

1. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom door elkaar. In een andere kom klop je het ei los met de melk, boter, ricotta en citroenrasp. Schep daarna alles door elkaar tot het goed gemengd is. –> Ik had niet goed gelezen en klopte alles in één keer door elkaar. Kan ook best, al moet je misschien wat extra moeite doen om klontjes eruit te kloppen.

2. Verhit een klontje boter in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en zet het vuur middelhoog. Schep met een jus- of soeplepel wat beslag in de pan en strijk met de bolle kant iets uit tot een mooie cirkel. Als de onderkant een beetje bruin is, draai je het pannenkoekje om en bak je die kant ook nog even tot die mooi bruin is. Je weet wel hoe je pannenkoeken bakt, toch?

3. Serveer de pannenkoekjes met ahornsiroop en, als je die hebt, blauwe bessen.

Van: Francescakookt.nl

 

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s