De reiger

Ik ben een reiger en ik ben een roeipotige. Tja, daar heb ik ook niet om gevraagd, maar het is soms best handig bij het zwemmen. Ik behoor daarmee ook tot de clade van de zogenaamde watervogels. Ja, de wereld van een reiger is er niet zomaar een.

Vaak sta ik een beetje aan de waterkant te staan, zoals ik hier ook deed:

056

Misschien zie je me niet zo goed, maar dat komt doordat de fotograaf te lui was om dichterbij te komen. Misschien dacht ze ook wel dat ik dan weg zou vliegen, waar ze weleens gelijk in kon hebben.

Anywayz, aan de waterkant staan is een van mijn lievelingsbezigheden. Er is zoveel te zien! Mensen die voorbij fietsen, vogels die voorbij vliegen, eenden die voorbij zwemmen. En natuurlijk vissen en kikkers. Meestal eet ik op een dag heel wat vissen. Het liefst voorns, kleine koikarpers en goudvissen. Voor de goudvissen moet ik meestal wel naar een vijver. Soms, als ik zo’n lekker visje probeer te vangen, komt er opeens een mens op me afgerend. Dan ga ik er meestal maar vandoor, want ik heb geen zin in zulk gezeur.

Weet je wat ook een lekker maaltje is? Kuikentjes. Die slok ik in een hap naar binnen. Heerlijk. Helaas zijn die maar een bepaalde tijd in het jaar te krijgen, dus als je er een weet te bemachtigen mag je je gelukkig prijzen.

Er is veel over mij geschreven. Ik vond zelfs een beschrijving van het geluid dat ik maak: een diep, rauw “schraatsj” in de vlucht (ook wel beschreven als “grrèngk”). Mocht je zoiets horen, maak dan even een schraatsje of grrèngkje terug. Dat vind ik wel gezellig.

____

Ik maakte een jaar lang iedere dag een foto. Dat resulteerde in 366 foto’s. Dit is er een van.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s