Noodnoedels

noodnoedels

Van de nood een deugd maken, een prachtig ouderwets gezegde dat ik graag in praktijk breng. Vorige week schreef ik over mijn grandioos mislukte Vietnamese pannenkoekjes en dat ik toen zelfs een aanzienlijke hoeveelheid eten moest weggooien. Gelukkig was ik toen nog niet begonnen met de FoodBattle, maar toch hield ik er toen ook al niet van om eten weg te gooien. Nadat ik de pannenkoekjes had weggegooid, had ik nog wel een enorme hoeveelheid groente over en ook wat van de saus die bij de pannenkoekjes hoorde. Verder had ik nog wat paksoi in de koelkast liggen die nodig op moest. Daar had ik wel een oplossing voor: ik maakte gewoon Vietnamese noedels. Daar kon ik nog een keer van lunchen en avondeten en ik hoefde niets meer weg te gooien!

noodnoedels

Vietnamese noodnoedels à la Plenty en Rosanne

voor 4 personen | bereidingstijd: 20 minuten 

Voor de saus:

 • 0,4 dl limoensap
 • 1,5 el geroosterde sesamolie
 • 1 el bruine basterdsuiker
 • 1 el rijstwijnazijn
 • 1 el zoete sojasaus (ketjap manis)
 • 2 tl geraspte verse gemberwortel
 • 1 verse rode chilipeper, vruchtvlees fijngehakt
 • 1 teen knoflook, fijngehakt
 • 0,5 tl zout

Voor de rest:

 • noedels (360 – 400 gram)
 • 1 grote wortel, geschrapt
 • 1 daikon (rettich), geschild
 • 4 bosuien
 • 1 verse groene chilipeper
 • 80 g peultjes
 • 15 g koriander
 • 100 g taugé
 • 100 g enokipaddenstoelen
 • een handje pinda’s

1. Klop voor de saus alle ingrediënten door elkaar.

2. Schaaf de wortel en daikon in dunne plakken of reepjes. Snijd de paksoi in stukken. Snijd de bosuien in schuine ringetjes en de chilipeper en peultjes in luciferdunne reepjes. Hak de koriander grof.

3. Kook de noedels volgens de verpakking.

4. Wok op een hoog vuur alle groenten een paar minuten en roer de saus erdoor. Bak de paddenstoelen de laatste minuut mee, ze schijnen taai te worden als je ze te lang bakt.

5. Schep de noedels met de groenten op je bord. Strooi de koriander en pinda’s er overheen. Jammie, eet smakelijk!

Noodnoedels

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s