Rijstebloem, wat moet je daar nou mee?

‘Maandag eetdag’, klinkt dat niet goed? En dan doel ik niet op de activiteit eten, want dat moet je veel vaker doen dan alleen op maandag, liefst zo vaak mogelijk. Ik doel dan op het proberen structuur aan te brengen in mijn blog en iedere maandag iets over eten te schrijven. Klinkt al beter, toch? Eigenlijk wilde ik er vorige week al mee beginnen, maar toen liep het een beetje in de soep. Och, had ik toen maar soep gehad. Een heerlijk pompoensoepje bijvoorbeeld, of linzensoep. Maar helaas, dat had ik niet. Wat had ik wel? Rijstebloem. Rijstebloem ja. En dat komt zo:

Voor mijn verjaardag kreeg ik Plenty, een heel mooi vegetarisch kookboek waar ik echt alléén nog maar positieve verhalen over had gehoord. Iedere keer dat ik het boek doorbladerde, kreeg ik zin om Bánh xèo te maken: Vietnamese pannenkoeken. Kijk maar hoe lekker dat eruitziet:

Banh xeo

Maar ik had geen tijd of zin om naar de toko te gaan voor die dunne paddenstoeltjes, dus dat werd hem telkens niet. Tot ik pas geleden langs de toko fietste, daar naar binnen ging en die paddenstoeltjes zag liggen (enokipaddenstoelen, voor de duidelijkheid). Yes, het feest kon beginnen!

enoki paddenstoelenVoor de pannenkoekjes had ik rijstebloem nodig, wat ik gelukkig ook snel wist te vinden. Ik maakte het beslag (met de rijstebloem, kokosmelk, een eitje, wat zout en geelwortelpoeder), maakte de saus en sneed de groenten. Toen ging ik de pannenkoeken maken en mislukte het grandioos! De pannenkoeken werden een beetje droog en zodra ik ze probeerde te draaien, gingen ze kapot. Uiteindelijk lukten er een paar iets beter, al waren ze nog steeds behoorlijk stug. Ik ben wel doorgegaan met pannenkoeken en pannenkoekenstukjes bakken tot het beslag op was. Daarna was het tijd om ze te vullen en op te eten. Al zag het er niet zo goed uit, het zou vast heel lekker zijn!

het ziet er niet eens heel slecht uit, maar ook niet als een pannenkoek

het ziet er niet eens heel slecht uit, maar zeker niet als een pannenkoek

Maar ook dat viel tegen … Ik vond de pannenkoekjes veel te sterkt naar kokos smaken. Wat ik in sommige gevallen erg lekker vind, maar in dit geval helaas niet. Na twee van die dingen wilde ik het eigenlijk opgeven, maar ik had nog zo’n trek dat ik er toch nog eentje weggewerkt heb. Het plan was om er nog een dag van te eten, maar ik heb de rest van de pannenkoekjes toch maar weggegooid. Dat gaat behoorlijk tegen mijn principes in, maar nog een dag zoiets smerigs eten zag ik toch echt niet zitten.

Een ander deel van het plan was het recept hier opschrijven, omdat het zo lekker zou zijn, maar dat ga ik nu dus NIET doen!

De volgende ochtend dacht ik: dan maak ik toch lekkere ontbijtpannenkoekjes van het overige rijstmeel?! Ook toen werden de pannenkoekjes weer een beetje droog en gingen ze snel kapot.

rijstebloempannenkoekjes

Met wat ahornsiroop erover waren deze pannenkoekenstukjes nog wel een beetje lekker, dus ik heb ze wel opgegeten. Maar ook dit was dus weer geen groot succes. (Oh ja, bijna vergeten. Ik had geen eieren meer en gebruikte wat lijnzaad geweekt in water, een veganistische oplossing voor als je ei nodig hebt. Misschien dat dat ook wel iets met de mislukking te maken had.)

Nu heb ik nog zo’n 50 gram rijstebloem over. Wie weet daar nog iets mee te maken wat wél lukt én lekker is?

 

2 gedachtes over “Rijstebloem, wat moet je daar nou mee?

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s