De verschrikkelijke waterbesparende douchekop

Lieve oude douchekop,

Sorry dat ik je heb ingeruild voor een ander. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik er een beetje spijt van. Want weet je, ODK (zo mag ik je toch wel noemen? We weten toch zoveel van elkaar), ik heb jou eigenlijk veel liever dan die nieuwe.

Ik hoop dat je begrijpt waar mijn beslissing vandaan kwam. Ik ben namelijk altijd op zoek naar manieren om zo duurzaam mogelijk te leven. En zo kwam ik op het idee om een waterbesparende douchekop te kopen. Dat zou namelijk beter voor het milieu zijn, én ik zou er nog wat geld op kunnen besparen ook. In de winkel hingen ontzettend veel mooie waterbesparende douchekoppen. Ik kocht er een die 40% bespaart en als je een schuifje omzet zelfs 70%! Hij heeft ook nog eens vier verschillende massagestanden. Kun je je voorstellen dat ik hier voor viel? Je moet toch toegeven dat dat een stuk beter klinkt dan jouw vaardigheden: heel veel water geven in maar één enkele stand. Maar goed, soms zijn dat soort mooie woorden alleen maar mooie woorden.

Toen jij eenmaal weg was (ik moest daarvoor zelfs hulptroepen inschakelen omdat mijn tang niet groot genoeg was om jou los te schroeven, misschien had ik daaruit al moeten opmaken dat dit een verkeerde beslissing was) en die nieuwe douchekop daar hing, kwam ik er gelijk achter dat dit de grootste fout uit mijn leven was. Want ja, jij wist dit natuurlijk allang, maar om 40% water te besparen laat die douchekop gewoon 40% minder water door. En ik kan je vertellen: dat voel je! Nu sta ik onder een miezerig straaltje en probeer me zo min mogelijk te bewegen om maar te zorgen dat ik het niet koud krijg omdat ik buiten de straal sta. Om nog maar niet te spreken over die 70%-stand. Comfortabel douchen? Dat lijkt alweer eeuwen geleden. Zucht, misschien ken je de uitdrukking wel: je weet pas wat je hebt als het er niet meer is. En dan is het dus te laat.

Lieve OKD, was ik maar zo slim als mijn vader. Want mijn vader, die snapt het wel. Volgens hem bespaar je maar een paar eurootjes per jaar, omdat het water in Nederland helemaal niet duur is. En milieutechnisch is het ook niet heel erg van belang. We zullen eerder een tekort hebben aan brandstoffen dan aan water. Daar komt nog eens bij dat hij niet dagelijks doucht, en die dagen dat hij wél doucht liever comfortabel doucht. Ik denk dat hij wel gelijk heeft. (Behalve dan dat het reinigingsproces van water ook niet geheel schoon is en het voor het milieu alsnog beter is om minder water te gebruiken.) En ik lijk zoveel op mijn vader dat ook ik niet dagelijks douch (van een hele dag achter je laptopje zitten word je nu eenmaal niet heel erg smerig) en op de dagen dat ik wél douche ook best wel comfortabel wil douchen.

Welnu, je merkt wel dat ik een beetje spijt heb van mijn beslissing om je af te danken. Dus wil ik je vragen, lieve ODK: KOM JE ALSJEBLIEFT BIJ ME TERUG? PRETTY PLEASE?

Veel liefs,

Rosanne-vol-van-spijt

PS: Ik las trouwens nog een fantastisch artikel over de geschiedenis van het wassen. Informatief en zeer vermakelijk: Daar zit een lijfluchtje aan.

PPS: Heeft er iemand voor mij een tang te leen waarmee ik een douchekop kan losdraaien? Mijn dank zal als een warm bad aanvoelen.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s