Keuzes en twijfels enzo (alsof ik daar ooit last van heb)

Soms hè, soms is het allemaal niet zo makkelijk. Als je lekker bezig bent met werken en het gaat goed, dan is het allemaal best makkelijk. Maar op momenten dat je even geen of weinig werk hebt, en op zoek moet naar nieuw, dan wordt het weleens wat lastiger.

Tenminste, dat heb ik dan hè. Misschien heb jij daar helemaal geen last van.

Nu is het voor mij zo’n moment. Ik heb een paar klusjes, maar daar kan ik op de lange duur mijn leven niet mee bekostigen. Dus ben ik op zoek naar nieuwe opdrachten. En dan komt het dus, die twijfel. Wil ik wel weer hetzelfde doen? Ik vind het best leuk hoor. En het gaat ook best goed. Maar vind ik het leuk genoeg? En ben ik wel goed genoeg? En als ik nou iets anders zou willen doen, wat zou dat dan precies zijn? En hoe ga ik dat dan aanpakken?

Help!?

Help!?

Ik volg dan het liefst een studie of cursus, zodat ik een gedegen basis heb. En voor mijn gevoel heb ik dat nodig voor ik mijn diensten ‘mag’ aanbieden. Maar je kunt nog zoveel studies en cursussen volgen, op een gegeven moment moet je ook gewoon dóen. Daar leer je van en doe je ervaring mee op. Gisteren sprak ik nog iemand die ineens had ontdekt dat ze het heel leuk vond om te schrijven en ze stuurde gewoon voorstellen naar tijdschriften voor artikels die ze wilde schrijven. Kijk, daar schiet je toch veel meer mee op?

En dan mijn blog. Wat wil ik daar nou eigenlijk mee? Ik volg verschillende blogs van mensen die echt HEEL VEEL volgers hebben. En die ook (bijna) dagelijks schrijven en er zelfs wat geld mee kunnen verdienen. Nu vind ik het heel leuk om mijn blog te hebben (anders zou ik het natuurlijk niet hebben, duh). Ik schrijf graag en vind het natuurlijk ook leuk als andere mensen het lezen (anders zou ik het natuurlijk niet op een blog zetten, duh). Maar ik hoef ook weer niet dagelijks iedereen te vertellen wat ik gedaan heb. Er zijn regelmatig periodes dat ik GEEN IDEE heb waar ik over zou moeten schrijven. En dan is het een hele tijd stil op mijn blog.

Op die momenten ga ik allemaal plannetjes bedenken: dat ik op vaste dagen in de week iets ga schrijven; dat ik bepaalde rubrieken ga invoeren; en dat soort dingen. Dan schrijf ik een paar van die plannen op en daar blijft het dan bij.

Dat soort dingen hè, over mijn werk en over mijn blog, dat zijn dingen waar ik me in gedachten HEEL ERG lang mee bezig kan houden. Het mooie is dat ik over die dingen meestal intensief begin na te denken, zeg, op het moment dat ik eigenlijk naar bed wil gaan. Zo was ik gisteren best wel aardig moe en besloot ik dat het tijd werd om te gaan slapen. Maar op datzelfde moment besloten mijn hersenen om keihard te gaan nadenken over mijn blog. (Ja, echt, je hersenen bepalen dat allemaal voor je, kijk maar naar deze aflevering van Dus Ik Ben.) Dus was mijn status van supermoe overgegaan naar klaarwakker. Waar ik een paar uur eerder nog dacht dat ik niets meer had om over te schrijven, kon ik nu ALLEEN NOG MAAR dingen bedenken om over te schrijven!

Alsof ik dit aan het doen was

Alsof ik zoiets aan het doen was, in plaats van te slapen

Omdat op bed liggend, eigenlijk slapen willend, meestal de beste ideeën tot mij komen, heb ik altijd een opschrijfboekje naast mijn bed liggen. Soms kan ik de moed opbrengen om het licht weer aan te doen en wat van die ideeën op te schrijven, zodat ik er niet nog een paar uur van wakker lig en ze de volgende dag alsnog vergeten ben. Maar soms ook niet, en ben ik ze dus de volgende dag vergeten. (Je wilt niet weten wat voor geniale zinnen je daardoor allemaal al gemist hebt!) Deze nacht besloot ik om wel wat van die ideeën op te schrijven, dus ik heb nu een prachtige ideeënlijst.

Maar, dus, en, waar leidt dit hele verhaal toe? Dat ik het NU ECHT anders ga aanpakken. Geïnspireerd door alle nachtelijke gedachten en onder andere dit to do systeem van Janine ga ik een plan maken om mijn blog weer wat levendiger te maken. En dat plan ga ik NU maken en straks GELIJK uitvoeren. Daarna ga ik verder nadenken over mijn werk.

Maar eerst even koffie zetten en lunchen en stofzuigen.

Vermaatpower!

4 gedachtes over “Keuzes en twijfels enzo (alsof ik daar ooit last van heb)

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s