The Look – Metronomy

Gisteravond was ik bij een optreden. Het was al ruim een week geleden dat ik zoiets had gedaan, dus dat werd wel weer eens tijd, dacht ik zo. En wat voor een optreden! Een van de beste die ik dit jaar gezien heb. En dat zegt wel wat, want dat waren er VEEL.

Het was een optreden van Metronomy, een superleuk Brits electropopbandje. Moeilijk te beschrijven, omdat ze van alles wat hebben: beetje jaren tachtig synthesizers, beetje jaren zestig en op een gegeven moment zelfs een beetje technobeats. En hun decor was ook fantastisch: de roze wolkjes van hun nieuwste cd op de achtergrond, witte attributen op het podium die steeds met andere kleuren verlicht werden. De bandleden zelf droegen mooie witte pakken en maakten grappige dansjes en poses.

Suikerspindromen kwamen in mijn hoofd.

TivoliVredenburg noemde het Wonkypop. Een woord waar ik nooit van gehoord hebt, maar dat het precies zegt.

Helaas heb ik zelf geen foto’s gemaakt, maar ik heb er een paar voor jullie opgezocht:

via Twitter van @marijewillems

via Twitter van @marijewillems

via Twitter van @maxtollenaar

via Twitter van @maxtollenaar

via Twitter van @SFvdB

via Twitter van @SFvdB

Dat was een perfecte maandagavondbesteding.

En nu natuurlijk ook een liedje:

(Maar luister vooral ook alle andere liedjes, want die zijn dus ook heel leuk en afwisselend. En ze hebben leuke clipjes. Zoals bijvoorbeeld die bij Love Letters. En ook de rest.)

____

Muziek die mij blij maakt. Daar maak ik andere mensen ook graag blij mee.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s