Als een debiel op tv?

Stel je eens voor dat iemand allemaal vragen aan je stelt terwijl je gefilmd wordt. Met zo’n grote camera en microfoon voor je neus. En dat je antwoorden dus op tv gaan komen.

Stel je voor dat je daar een beetje zenuwachtig van wordt. En dat je dan allerlei dingen denkt als: dat is een camera, dit wordt opgenomen, help, dit komt op tv, dit gaan mensen zien, die mensen gaan horen wat ik zeg, help, nu moet ik natuurlijk wel een interessant antwoord geven, help, volgens mij lijk ik wel een of andere debiel, help.

En dat je daardoor niet meer weet wat je moet zeggen en dat je een antwoord geeft waarvan je, al uitsprekende, denkt dat je eigenlijk iets anders had willen zeggen, maar dat het dan al te laat is en dat je dan al helemaal niet meer kunt nadenken en eigenlijk alleen nog maar het moment voor je ziet dat het allemaal over zal zijn.

Stel je eens voor dat dat je overkomt als je in een discussie zit over serieuze zaken als IS, Zwarte Piet of het achterwerk van Kim Kardashian. Best logisch toch?

Stel je nu eens voor dat je mij bent. In dat geval overkomt al het bovenstaande je al als je vragen moet beantwoorden over: kaas.

kaas

bron afbeelding: Natuur & Milieu

Ja echt, kaas!

KAAS!

Dat gebeurde een paar weken geleden dus.

Vraag: ‘Wat is je lievelingskaas?’

Mijn gedachten: Lievelingskaas? Oh euh, ja, euh, ik koop eigenlijk altijd maar iets waar ik op dat moment zin in heb. Voor tosti’s vind ik jonge kaas wel lekker. Ik heb een keer bierkaas gekocht, die vond ik lekker. Ik kocht een keer herfstkaas, die vond ik ook best lekker. En ik vond laatst zelfs gorgonzola lekker.

Antwoord: ‘Rookkaas, ja, rookkaas heb ik een keer ontdekt en dat vond ik wel erg lekker.’

Mijn gedachten: Wat zeg ik nou? Ik vind die rookkaas af en toe best lekker, maar na een paar plakken ben ik hem altijd wel weer zat. En het is eigenlijk gewoon gesmolten kaas die later weer in een rol wordt geperst. Lekker culinair verantwoord, hier op de nationale tv. Rookkaas … hoe kom je erbij? 

Volgende vraag: ‘Waar let je op als je kaas koopt?’

Mijn gedachten: Waar let ik op? Euh … de laatste tijd heb ik eigenlijk heel weinig kaas gekocht. Waar let ik dan op? Nooit zo op gelet. Nooit zo over nagedacht. 

Antwoord: ‘Ik koop vaak wel biologische kaas, dat vind ik wel belangrijk.’

bron afbeelding: Natuur & Milieu

bron afbeelding: Natuur & Milieu

Mijn gedachten: Kijk, die ging goed. En niet gelogen hoor, alleen duurde het even voordat me dat antwoord te binnen schoot.

Nog een vraag: ‘Waar ga je op letten als je de kaas gaat proeven?’ (Het had namelijk allemaal te maken met een kaassmaaktest die hierop zou volgen.)

Mijn gedachten: weet ik veel, ik neem aan dat we wel een lijstje krijgen met punten die we moeten beoordelen, dus daar heb ik zelf nog niet over nagedacht. Maar dat kan ik vast niet als antwoord geven, laat ik maar iets heel zinnigs zeggen.

Antwoord: ‘Of de kaas lekker is.’

En tijdens de test nog de vraag: ‘Waar ruikt het naar?’

Antwoord: ‘Euh … kaas … ?’

Waar zou het anders naar moeten ruiken? 

Goed, dit en meer is morgenavond te zien, om 19.20 19.12 op NPO2 bij Kassa Groen.

Of niet natuurlijk, als ze al mijn geniale antwoorden eruit gemonteerd hebben.

6 gedachtes over “Als een debiel op tv?

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s