Spinnetje hier, spinnetje daar

Er is een nieuw tijdperk in mijn tuin aangebroken: het tijdperk van de spin. Niet zo gek ook natuurlijk. De slakken hebben inmiddels alle lekkere blaadjes opgegeten, dus voor hen valt er niets meer te halen. En de muizen hadden het ook al snel gezien. De pissebedden hebben hun thuis gevonden onder de stenen en planten en daarom is er nu genoeg ruimte voor de spinnen.

DSC06953

Hun aanwezigheid heeft een flinke invloed op mijn leven:

  • Ik moet continu uitkijken waar ik loop. Ik heb al een paar keer van die kleverige spinnenwebdraden op mijn hoofd gehad, en dat voelde niet zo prettig aan. Helaas zijn die spinnenwebben niet zo makkelijk te zien, dus is de kans groot dat ik nog een paar keer met een spinnenwebmutsje rond zal lopen.
  • Ik kan niet te lang stil blijven zitten. Voor je het weet ben ik onderdeel van een nieuw web en kan ik daar helemaal nooit meer weg.
  • Ik kan mijn spullen niet meer verplaatsen. Er is al een web vastgemaakt aan mijn tafeltje, mijn gieter en een paar bloempotten. Die moeten daar dus blijven staan als ik niets wil vernietigen.

DSC06954

Het is ook best interessant:

  • De spinnen hebben mij al een aantal keren verbaasd met hun vaardigheden. Zo heeft er één een web gemaakt dat tussen het balkon van mijn bovenburen en het tafeltje in mijn tuin hangt. Daar moet toch zo’n twee meter tussen zitten! Ongelofelijk.
  • Ik ben soms getuige van spannende avonturen. Bijvoorbeeld toen op een gegeven moment twee spinnen dicht bij elkaar zaten. In plaats van dat ze dat gezellig vonden, gingen ze elkaar te lijf. Eerst leek het er nog op dat de kleine dunne het ging winnen van de grote dikke; hij was zo aanvallend. Maar toen ik een paar seconden de andere kant op had gekeken (wat ik niet had moeten doen, want daardoor miste ik de genadeslag) en weer terugkeek, was de grote dikke al bezig met het inwikkelen van die kleine! En die taak had hij ook binnen een minuut volbracht. Daar had hij zijn lunch klaar. Ongelofelijk.

DSC06951

Nu ik al die spinnen bij me heb, hoop ik dat ze nog één ding voor me willen doen: de muggen opeten voordat ze in mijn slaapkamer zijn beland. Ik weet alleen nog niet hoe ik ze kan dresseren.

DSC06958DSC06959DSC06964

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s