Vegetarische veertig

Soms heb je van die momenten dat alles samenkomt en dat je niet anders kunt dan doen wat je moet doen. Een voorbeeld: het is vrijdagavond, de werkweek is voorbij, je bent met je vrienden en je staat in de kroeg. Je hebt dorst en je hebt ook nog eens geld bij je. Dan kun je niet anders dan een biertje bestellen.

Deze situatie zuig ik natuurlijk uit mijn duim, want die klinkt wel heel onlogisch.

Een realistischere situatie is de volgende:

  • je hebt net via Natuur & Milieu een vegetarische maaltijdbox van Hello Fresh besteld en krijgt die de komende twee weken thuisbezorgd (klik hier als je dat pakket ook met korting wilt bestellen);
  • je hebt net de vegetarische versie van je lievelingskookboek ontdekt;
I love Leon!

I love Leon!

  • je hebt de laatste tijd al een paar keer gelezen dat de mens er ongeveer dertig dagen over doet om een gewoonte in te slijten;
  • een vriendin heeft je net verteld dat ze veertig dagen geen vlees eet (onder meer vanwege steeds weer die vlezige voedselschandalen, over het algemeen niet erg goed voor de gezondheid).

Dit is zomaar een voorbeeld.

Nu wil het toeval dat deze situatie zich net op dit moment in mijn leven voordoet. Dus zit er niets anders op: de komende veertig dagen ga ik ook vegetarisch leven!

Omdat ik al flexitariër was voor ik wist wat een flexitariër was, zal het niet heel erg moeilijk worden. En om al die mensen die denken dat het wél moeilijk is om vegetarisch te eten ervan te overtuigen dat dat níet zo is, zal ik hier steeds laten zien wat ik eet. Dan kan iedereen zien dat je ook heerlijk én afwisselend kunt eten zonder een dood dier door je maaltijd te prakken. Mocht je ook eens zin hebben in een vegetarische maaltijd, dan kun je hier vast wel iets lekkers tussen vinden.

Oh ja, en mocht je mij willen uitnodigen om bij je te komen eten: t/m 25 september dus graag een maaltijd zonder vleesch. Nu maar eens Leon lezen, op zoek naar een lekkere maaltijd voor vanavond!

2 gedachtes over “Vegetarische veertig

    • rvermaat zegt:

      Dank je! Met mijn kaas- en zuivelgebruik zal het wel meevallen, ik kan over het algemeen gewoon blijven eten zoals ik al deed, dus het is ook niet een enorme uitdaging 🙂 Recepten komen hier ja. En ik ga ook mijn best doen om de foto’s zo aantrekkelijk mogelijk te maken 😉

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s