Beignets met doperwten en camembert

Mijn eerste gerecht komt uit Leon – Fast Vegetarian. Ik heb het boek vrijdag al gekocht en ik had er nog niets uit gemaakt. Dat kon natuurlijk niet zo blijven. Mijn oog viel al snel op Rosie’s Pea, Mint & Sharpham Rustic Fritters. Al vraag ik me af waarom Mint in de titel staat; het staat niet in de ingrediëntenlijst en wordt bij de bereiding ook niet genoemd. Dus of het een foutje in de titel is of een foutje in het recept weet ik niet. Ik heb er bij het maken in ieder geval niet bij stilgestaan, dus er zat geen munt door.

Ik moet eerlijk zeggen dat het me een klein beetje tegenviel (Leon! Wat doe je me aan?!). Maar dat kwam ook door een verkeerd verwachtingspatroon: ik ging uit van een soort frittata, maar met een beslag krijg je dat natuurlijk niet. Al met al was het best lekker en zou ik het drie sterren geven (bij een maximum van vijf). Oh ja, volgens het recept is het voor vier tot zes personen. Ik heb de helft gemaakt en ik denk dat dat voor twee personen net genoeg zou zijn. Als je met meer personen bent, kun je het als bijgerecht serveren (of veel meer maken natuurlijk).

Beignets van Rosie met erwten, (munt en) Sharpham Rustic kaas

4 tot 6 personen | voorbereiding: 5 minuten | kooktijd: 10 minuten

  • 500 g doperwten (je kunt bevroren erwten gebruiken)
  • 230 ml melk
  • eieren
  • 60 g maïsmeel
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 g Sharpham Rustic kaas*, in kleine blokjes gesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • olijfolie, om in te bakken

DSC06553* Sharpham Rustic is en kaas die van het Engelse landgoed Sharpham komt. Die kaas ligt natuurlijk niet in de Nederlandse supermarkt. Je kunt een andere halfzachte kaas gebruiken, bijvoorbeeld camembert of brie (of zelfs halloumi). Ik kwam een ‘Rustique’camembert tegen, perfect!

1. Breng een pan met water en wat zout aan de kook, voeg de doperwten toe en kook ze twee minuten. Giet ze af en plet ze grof met een aardappelstamper.

2. Klop de eieren en de melk in een kom. Zeef het maïsmeel en het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder en voeg deze al kloppend aan het eimengsel toe, tot je een beslag hebt.

3. Voeg de geplette doperwten en de kaas toe, breng op smaak met zout en peper en roer alles door elkaar.

4. Verwarm wat olie in een anti-aanbakpan. Doe steeds een dessertlepel van het mengsel in de pan, druk het zachtjes aan, en bak de beignets zachtjes tot ze aan beide kanten bruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Tip: Serveer met een verse tomatensalsa of muntyoghurtsaus.

Van: Leon Fast Vegetarian – Jane Baxter & Henry Dimbleby

En zo zijn ze geworden:

beignets met erwten en camembert

Ik heb tomatensalsa én muntyoghurtsaus gemaakt.

Extra tip van mij: zorg ervoor dat je niet te druk bent met foto’s maken als er nog een paar van die dingen in de koekenpan liggen, want daar worden ze niet lekkerder van…

DSC06563

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s