Mr Tembo – Damon Albarn

Wederom dankzij mijn geliefde zender Studio Brussel ontdekte ik een leuk nummer, ditmaal eentje van Damon Albarn (je weet wel, die zanger van Blur, Gorillaz en The Good, The Bad & The Queen – ok, dat van die laatste wist ik zelf eigenlijk niet, maar die eerste twee zijn leuk). Een vrolijk, maar toch beetje melancholisch liedje, waarbij ik me natuurlijk ook direct afvroeg wat hij nou eigenlijk zong. Na onderzoek blijkt dat ‘Injili, injili’ te zijn, Swahili voor gospel.

En Mr Tembo is een olifant.

Ik heb meteen de rest van de cd, Everyday Robots, geluisterd. De rest van de cd is eerder melancholisch dan vrolijk, wat dat betreft is Mr Tembo een vreemde olifant in de bijt. Eerst vond ik de cd zelfs een beetje saai. Maar toch heeft hij iets pakkends. Dus heb ik hem intussen al een aantal keren afgespeeld. Misschien een beetje saai, maar ook erg fijn. Rustig. Hij geeft je het gevoel dat je je nergens druk over hoeft te maken, dat alles wel voortkabbelt. En dat is soms best prettig.

Luisteren dus als je een lome bui hebt. Niet luisteren als je die dag nog iets gedaan wilt krijgen.

____

Muziek die mij blij maakt. Daar maak ik andere mensen ook graag blij mee.

Een gedachte over “Mr Tembo – Damon Albarn

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s