Plastic tuin

Vandaag weer geen boodschappen gedaan en ook geen andere dingen gekocht. Beetje saai en makkelijk, maar dat betekent wel dat ik geen plastic gekocht heb. Joehoe!

Tuinieren

De laatste tijd ben ik wel veel in het tuincentrum te vinden geweest. Ik vind het namelijk leuk om bloemen en kruiden in mijn tuin te hebben en aangezien mijn tuin bestond uit een verzameling tegels (en een paar aardbeienplantjes die het heel goed doen, dat dan weer wel), was daar nogal wat werk te verzetten. Om niet heel lang te hoeven wachten op wat groen in de tuin, heb ik geen zaadjes gekocht, maar vooral plantjes die ik zo hup in de grond kon zetten.

Ik probeer het tuinieren enigszins biologisch aan te pakken, en wil liever ook niet alle beestjes die ik toevallig vervelend vind gelijk maar doodmaken. Dus probeer ik de slakken en mieren te verjagen zonder gif of andere kustmatige stoffen. In mijn tuin is het inmiddels een gezellige boel van citroenschillen, eierschalen en koffiedik.

En slakken en mieren.

Maar ik blijf het proberen.

Waar ik tot nu toe nog niet bij stilgestaan had, is dat alle plantjes die ik gekocht heb in plastic potjes worden verkocht. Nu moet ik toegeven dat ik al mijn plantjes bij de Intratuin gekocht heb, wat ook al niet de meest biologische manier van tuinieren is. Maar ik vraag me af of het er bij andere tuincentra anders aan toegaat wat betreft potjes. Weet iemand of de plantjes bij bijvoorbeeld biologische tuincentra misschien in een andere verpakking verkocht worden?

Zelf zaaien

Ik vind het wel altijd leuk om mijn eigen kruiden, tomaten en pepertjes te zaaien. Dat doe ik dan wel in die plastic bakjes die ik aan mijn plantjes overhoud, dus de meeste worden weer goed gebruikt. Nu ben ik de laatst tijd ook wat leuke tips tegengekomen op dit gebied. Ik heb ze zelf nog niet toegepast, dus weet niet of ze ook echt goed werken, maar ik wil ze bij deze toch aan jullie meegeven.

1: Zaai je plantjes in lege eierschalen. Als je ze overzet naar de tuin of een grotere pot, kun je ze met eierschaal en al in de grond zetten. De eierschalen verrijken de grond ook nog eens met hun kalk!

2: Zaai je plantjes in cupcakevormpjes. Het is een mooi formaat en je kan de papiertjes blijkbaar ook gewoon in de grond stoppen.

3: Oh nee, dat waren de tips al.

Ik ga ze zelf wel een keer uitproberen, maar als je hier toevallig ervaring mee hebt, hoor ik dat graag.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s