Goed weekend

Oh wat heb ik het toch zwaar. Gisteren weer uit eten geweest ♥

En als de aardbeien in je tuin groeien, hoef je daarvoor ook geen boodschappen te doen!

heerlijk!

aardige oogs

Best festival

Deze Zero Plastic Week is bijna voorbij, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat vanaf morgen al het plastic weer gewaardeerd wordt. Daarom was ik dan ook blij met dit bericht dat ik vorige week las:

BEST KEPT SECRET SCHAFT MUNTEN AF

In plaats van muntjes voor het eten en drinken komt er een chip in je polsbandje. Daar zet je je geld op, dat wordt gescand als je iets te consumeren haalt, en klaar ben je.  Geen gedoe meer met muntjes kopen, muntjes tellen, muntjes ergens bewaren en muntjes niet kwijt hopen te raken. En bergen minder plastic dus. (Misschien wel wat lastiger met rondjes geven en helaas ook geen kans meer op het vinden van muntjes, maar daar komen we denk ik ook wel weer overheen.)

Sowieso is dit festival heel goed bezig. Naast een fantastische locatie, een geweldige sfeer en een goede line-up, wordt er ook veel aandacht besteed aan de ‘food line-up‘. Er is veel biologisch en duurzaam eten van kleine cateraars die lokale producten gebruiken en veel variatie. Je hoeft het dus niet te doen met alleen friet en festivalnoedels.

Ook het bekersysteem werkt goed. Je krijgt geen wegwerpbekertjes mee, maar je betaalt statiegeld voor je eerste beker. Als je een nieuw drankje haalt, hoef je natuurlijk niet voor een nieuwe te betalen als je je beker inlevert. En aan het eind van de dag (of het eind van het festival) lever je je beker weer in en krijg je je statiegeld terug. Dit is het eerste festival dat ik heb meegemaakt waar zó weinig troep op de grond lag!

Dus mocht je je volgend weekend vervelen:

 

Een gedachte over “Goed weekend

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s