Verborgen gebreken

Gisteren was dag vijf van de Zero Plastic Week. Zoals me in de voorgaande dagen al duidelijk was geworden, is het toch best lastig om helemáál geen plastic te kopen. Niet overal een plastic zakje voor gebruiken is niet zo moeilijk, dat deed ik toch al. Maar ook in andere verpakkingsmaterialen zit vaak blijkbaar plastic. Hoe bedenk je nou dat er in een conservenblik een laagje plastic zit?

Gisteren was het weer zover.

Ik ging een keer níet uit eten (dat doe ik vanavond wel weer), maar ik had zelfs mensen uitgenodigd om bij mij te komen eten. Ik moest dus wel zorgen voor een goede maaltijd. Gelukkig had ik al gezien dat er in de Jumbo een pastamerk verkocht wordt dat in kartonnen doosjes zit zónder kijkvenstertje (die pasta hoeft toch ook helemaal niet naar buiten te kunnen kijken!). Dus ging ik voor de pastasalade. Daar kun je van alles door doen en dan is het altijd goed.

Bij de Turkse super om de hoek liggen (bijna) alle groenten en fruit tenminste los, dus dat was een makkie. Bij de Jumbo dus de pasta, een potje feta en wat drinken, en klaar was Rosanne.

DSC06180

Maar ook hier is weer niet alles wat het lijkt:

fetadeksel

fetadeksel

bierdopjes

bierdopjes

Een plastic coating in de deksels en dopjes. Ik kan hier weinig informatie over vinden. Is dit bijvoorbeeld echt nodig om de verpakkingen goed af te kunnen sluiten? Of bederft de inhoud anders?

Ik hoopte er een goed verhaal over te vinden voor een mooie ‘Wist je dat?’ Maar dat is me dus niet gelukt (en ik weet dus ook nog niet of dit nou een nuttige toevoeging aan de verpakkingen is of niet). Daarom maar weer een plastic liedje. Het is tenslotte weekend.

(van de cd Plastic Beach van Gorillaz)

Een gedachte over “Verborgen gebreken

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s