Dag vier: joepie!

Over dag vier dan eindelijk goed nieuws: geen plastic gekocht! Dat was ook niet zo moeilijk, want ik hoefde gisteren überhaupt niets te kopen. Kan ik er wat aan doen dat ik net deze week een paar keer uit eten in de agenda had staan?

Helaas las ik nog wel een verontrustend bericht. Iets over plastic in conservenblikken. Ik ging gelijk mijn lege, de dag ervoor gekochte, blikjes bekijken, en ja hoor, een glad plastic laagje aan de binnenkant! Dat betekent dat mijn verhalen van dag drie toch niet klopten. Zucht.

Kun je dan echt geen geheel plasticloze maaltijd halen in de supermarkt? Misschien zaterdag toch eens naar de markt gaan. Wat erg leuk is, maar ook veel meer moeite dan de supermarkt om de hoek.

Wat doe jij?

Sommige vrienden en familieleden hadden aangegeven dat ze ook mee zouden doen met deze Zero Plastic Week. Hoe staat het er bij deze mensen voor? Ik ben zeer benieuwd!

Wist je dat?

Er zijn best leuke liedjes over plastic gemaakt. Deze gaat natuurlijk niet direct over plastic, maar de zin ‘Life in plastic, it’s fantastic!‘ schiet me altijd direct te binnen als het over plastic gaat. Fantastisch toch?!

Kwestie van in de verkeerde tijd opgroeien denk ik.

 

3 gedachtes over “Dag vier: joepie!

 1. janineschrijft zegt:

  Plastic in blikjes? Noh! Ik koop deze weken überhaupt niks, dus voor mij is het makkelijk 🙂
  Als ik dan de opties bekijk bij het winkeltje waar ik mijn gratis boodschappen haal, zou ik nu erg hongerig (trekkerig?) zijn als ik het plastic had ontweken, aangezien de meeste groenten in plastic (diepvries)verpakking en blik zitten.
  (off topic: Gratis boodschappen? Ja, in ruil voor een paar uur verven op een Zweedse camping 🙂 )

  • rvermaat zegt:

   Klinkt wel leuk, gratis boodschappen voor wat verven! Waarschijnlijk moet je al genoeg moeite doen om je paleo-producten bij elkaar te vinden 🙂 Maar wel gek om te zien waar overal plastic in zit hoor. Dat van die blikjes had ik echt niet verwacht.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s