Update #2

Ruim een half jaar geleden, om precies te zijn een half jaar en acht dagen, begon ik met mijn laatste uitdaging.

Want ik houd zo van uitdagingen.

Die uitdaging bestaat uit een jaar lang GEEN kleren kopen. Ik heb er nog weinig over geschreven, want ik heb niet zo veel te vertellen over de dingen die ik NIET doe.

Eenmaal schreef ik een update. Toen meldde ik nog dat mijn geen-kleding-koop-jaar me erg goed afging. Maar toen was ik dan ook pas anderhalve maand bezig. Dat stelt natuurlijk niet zo veel voor.

Inmiddels ben ik alweer een tijdje verder en kan ik NOG STEEDS melden dat het goed gaat.

Ervaringen

Er zijn meer mensen die dit soort dingen doen. En die mensen schrijven daar ook vaak een blog over. Dan schrijven ze bijvoorbeeld over de momenten waarop ze het moeilijk hebben. En dat ze soms een uitzondering gemaakt hebben. Of juist heel trots zijn dat ze zichzelf hebben weten te bedwingen. Ik weet niet zo goed wat ik daarvan moet denken.

Aan de ene kant: ik snap het! Normaal gesproken koop ik ook best vaak nieuwe kleren. Als ik dan eigenlijk van plan was om alleen maar even te gaan kijken, kwam ik toch weer met een nieuw jurkje thuis. Of twee, of drie, of … . Nu vind ik het dus best jammer als ik iets heel leuks zie en het moet laten hangen.

Aan de andere kant: wat is het eigenlijk een aanstellerij om zo veel moeite te hebben met géén kleren kopen. Hoeveel mensen zijn er niet op de wereld die überhaupt geen kleren kunnen kopen? Het moeten doen met drie afgedragen kledingstukken? Wat een luxe is het als je jezelf als uitdaging kunt opleggen om een jaar lang niets te kopen. En waarom is het zo ‘knap’ als dat je nog lukt ook? Het voelt een beetje beschamend om het te zien als een prestatie (en ja, toch de moeite waard om over te schrijven).

Geen probleem

Tot nu toe heb ik er gelukkig dan ook nog geen moeite mee.

1. Omdat ik toch zo veel kleren heb dat ik vele dagen achter elkaar in verschillende outfits kan verschijnen. Dat daar nu een tijdje niets nieuws bij komt is helemaal niet zo erg.

2. Omdat ik gewoon geen kledingwinkels binnen loop om te kijken of ze nog iets leuks hebben. Je moet het jezelf natuurlijk niet moeilijk gaan maken als dat het niet is.

Niet geheel zonder kleerscheuren

Toch heb ik in de afgelopen periode iets gekocht, namelijk dit:

DSC05951

streepjessokken zijn echt wel mijn lievelingssokken

De reden daarvoor is dit:

en ook nog sokken met échte gaten, maar die waren al weg voor ze op de foto konden

en ook nog sokken met échte gaten, maar die waren al weg voor ze op de foto konden

Ik vind dat niet erg. Als ik die sokken niet had gekocht, had ik namelijk veel vaker kleine wasjes moeten draaien, alleen maar omdat ik geen sokken meer had. En dat zou dan weer in strijd zijn met mijn wens om zo duurzaam mogelijk te leven, een van de redenen om aan deze uitdaging te beginnen.

Tot nu toe gaat het me dus heel goed af en ik verwacht dat ik het komende half jaar ook wel zonder al te veel moeite doorkom.

Zolang er niet te veel van dit soort dingen gebeuren dan…

Een gedachte over “Update #2

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s