Elephants – Warpaint

Ik dacht dat ik jullie al eens verblijd had met een nummer van Warpaint. Ik heb namelijk eens gezocht naar een video die gemaakt is tijdens Into the Great Wide Open, waar wij helemaal vooraan stonden bij deze band met dus heel goed zicht op de band (yeah!). Dat was een goed optreden en het leek me leuk daar iets van te laten zien. Toen ik niet zo’n video kon vinden, heb ik blijkbaar meteen besloten om er dan maar helemaal niets van te delen.

Hierbij poging twee.

Toen ik de eerste keer van Warpaint hoorde, ging ik er niet naar luisteren. Ik dacht dat het een soort Slipknottig bandje zou zijn, dat veel herrie maakt en schreeuwt. Tot ik erachter kwam dat dat verre van het geval was. Het is namelijk een band die bestaat uit vier vrouwen (yeah!) die allesbehalve schreeuw- en gruntmuziek maken (yeah!). Hun muziek is juist dromerig, hypnotiserend en ongrijpbaar. En soms opeens weer heel dansbaar. Een aantal nummers is snel mee te zingen en andere zijn wat minder catchy en blijven minder snel hangen. Je moet er wel een paar keer naar luisteren om het door te hebben.

Dat is mijn poging tot een omschrijving.

Wikipedia citeert NME die zegt: “Intermittently emerging from plaintive moods into harder rocking, they play expansive, lushly-harmonic psych-rock songs with enough time-changes to satisfy even the most beardy prog-rock bong-tokers.”

Ook best een aardige omschrijving.

Gisteravond speelden ze in Paradiso. In plaats van helemaal vooraan, besloten we de volle zaal voor ons dit keer helemaal achteraan te gaan staan. Maar vanwege de verhoging achterin de zaal, konden we ze juist erg goed zien, dus dat bleek niet eens zo vervelend te zijn.

en zo goed zag mijn camera ze

en zo goed zag mijn camera ze

De muziek en sfeer komen in een donkere concertzaal toch ook iets beter over dan op een zonnig podium in een grasveld. Ze waren supergoed en daarom wil ik graag een liedje met jullie delen.

Oh ja, misschien denk je nu wel: dat zijn toch geen vier vrouwen? Dat heb je goed gezien. Inmiddels hebben ze die drummende man vervangen door een drummende vrouw. Een slimme zet, niet? 

____

Muziek die mij blij maakt. Daar maak ik andere mensen ook graag blij mee.

Een gedachte over “Elephants – Warpaint

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s