Gluren bij de buren II

Gluren bij de buren dus. Dat deed ik pas geleden. Onder het toeziend oog van die buren nog wel. Het zat namelijk zo: voor deze gelegenheid waren honderd woonkamers door hun bewoners opengesteld voor het publiek. En in die woonkamers kon het publiek genieten van toneel, dans of muziek.

Ondanks dat ik pas afgelopen jaar heb besloten oordopjes te dragen bij optredens, was dat niet tegen dovemansoren gezegd en ging ik op weg naar mijn buren. Een aantal buren keek me een beetje raar aan, maar op een gegeven moment mocht ik toch ergens naar binnen. Het was slechts twee straten verderop, dus best wel bijna letterlijk mijn buren.

In dat huis werd mijn gluurhonger flink aangewakkerd. Het was een fantastisch huis. Boerderij-achtig met gekke opkamertjes en een schommel in de woonkamer. En er trad een fantastisch duo op: Michel Ebben & De Body Mass Index. Michel Ebben zong mooie liedjes. Het leek op een bijzondere mix tussen country en americana vermengd met blues. De Body Mass Index voegde met zijn gedichten – soms serieus, diepzinnig, mooi en soms hard, droog en grappig – wat vislucht en een knipoog toe. De makers van het programmaboekje hadden goed opgelet, want dit kwam precies overeen met hun omschrijving: een bijzondere mix tussen country en americana vermengd met blues, wat vislucht en een knipoog. Of zie ik hier nu een verkeerd verband … ?

De Body Mass Index kon ook goed improviseren: aan de hand van drie woorden die mensen uit het publiek hem gaven – kaas, kater (hoe wist die gast nou weer dat ik dat had?) en aardbei – maakte hij in één keer een mooi verhaal.

Deze buren en hun artiestenduo maakten mijn kater dag meteen goed.

De volgende buren woonden al een stuk verder en waren dus eigenlijk niet meer echt buren te noemen. Het optreden daar was ook een stuk minder noemenswaardig, dus noem ik dat niet. Het enige leuke was daar eigenlijk het uitzicht dat deze mensen hadden op een mooi pleintje ergens midden in de stad. Daar werd het meer gluren vanuit de buren.

Ik vond het een heel leuk initiatief, hopelijk is het volgend jaar weer. Tot die tijd houd ik mijn gordijnen lekker dicht.

(Check trouwens ook even die oogjes op hun website!!!)

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s