Rosana Simona Barcelona

Als je samen op vakantie gaat, is het wel zo handig als je een beetje dezelfde ideeën hebt over wat je onder vakantie verstaat. Dus kwam het wel goed uit dat ik met Simone naar Barcelona ging: ik was net dertig en zij was zwanger, allebei niet meer in staat om lang op te blijven en te gaan stappen dus.

Gelukkig konden we nog wel veel andere dingen, zoals:

– Heel lang zoeken naar een goed en leuk en niet te duur restaurant. En dan uiteindelijk bij een slecht en ongezellig en duur restaurant belanden. (Dat gebeurde gelukkig maar een paar keer, want het lukte ons ook weleens met een betere uitkomst.)

Heel erg lekker eten!

Heel erg lekker eten!

– Lang zoeken naar een bioscoop. We zagen overal posters hangen van de nieuwste film met Ryan, Sólo Dios perdona (spreekt hij ook Spaans dan?), en besloten daar naartoe te gaan. De bioscoop leek makkelijk te vinden, dus konden we wel vertrekken zonder plattegrond mee te nemen. De bioscoop bleek niet zo makkelijk te vinden, dus weten we nog steeds niet of Ryan goed Spaans spreekt.

– Zoeken naar de grote Salamander (of Draak, zo je wilt) van Gaudí op La Rambla. Daar bleek hij niet te staan, dus vonden we hem daar niet.

– Zoeken naar de grote Salamander (of Draak, zo je wilt) in Park Güell. Daar bleek hij wel te staan, maar bij een andere ingang dan die wij genomen hadden. Daar moest je voor betalen en omdat wij heel het park al hadden gezien omdat we door een andere ingang naar binnen waren gekomen, wilden we dat niet meer.

– Sleutelhangers van de grote Salamander (of Draak, zo je wilt) vinden. We zochten er niet eens naar, maar zagen ze overal. Des te pijnlijker dat we de echte niet gevonden hebben.

– Een kabelbaantripje plannen op een moment dat er maintenance was. Dat wisten we natuurlijk niet van tevoren, en de man die daar werkte blijkbaar ook niet. Hij wist dan ook niet of het nog een half uur zou duren, of misschien wel twee uur. Daar wilden we niet op wachten, dus gingen we maar op een iets minder spannende maar niet minder intensieve manier de berg op: met de metro, lopend en nog een stukje met de bus. Op de terugweg konden we nog wel een eindje met de kabelbaan, joepie!

In dekabelbaan

In de kabelbaan

– En natuurlijk allerlei andere leuke dingen, zoals Barcelona binnenkomen en bijna ook weer verlaten zonder ook maar één keer je paspoort te laten zien. Pas bij het enteren van het vliegtuig dat ons terugbracht naar Amsterdam gunde iemand dat ding een blik waardig.

Na Boedapest en Berlijn aangedaan te hebben, was dit mijn derde B-tripje van dit jaar. Wat wil een mens nog meer?!

Een gedachte over “Rosana Simona Barcelona

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s