Een nieuw avontuur

Ooit leefde ik mijn avontuurlijke aard nog uit op verre reizen naar Guatemala, Mexico, Marokko en Antwerpen. Nu ik wat ouder ben, moet ik het doen met projecten als ‘een jaar lang iedere dag een foto maken’, ‘bij iedere keer boodschappen doen iets nieuws kopen’, ‘een thirty day song challenge’ en de zoektocht naar de perfecte cruesli. Ook dat is alweer een tijdje geleden, dus vond ik het wel weer eens tijd voor een nieuwe uitdaging. Iets wat voor sommige mensen absoluut geen uitdaging zou zijn, maar wat voor anderen de hel op aarde zou zijn. Ik zit daar een beetje tussenin. Want wat ga ik doen? Of eigenlijk, wat ga ik níet doen? Ik ga een jaar lang geen kleren kopen.

WAT?

Een jaar lang?

Geen kleren kopen?

Ja, dat ja.

Waarom zou je zoiets doen? Mijn avontuurlijke aard he, dat lijkt me duidelijk.

Daarnaast in het kader van:

– mijn wens om zo duurzaam mogelijk te leven (sinds ik in mijn nieuwe huis woon, leef ik me helemaal uit op het afval scheiden, wat niet heel erg handig is in een klein keukentje als dat van mij, maar tot nu toe lukt het me aardig);

– mijn wens om minder geld uit te geven (en dan kun je natuurlijk beter besparen op kleding dan op, ik noem maar iets, lekkere cruesli);

– mijn nieuwe kledingkast die belachelijk groot is en toch belachelijk vol zit (ik zou waarschijnlijk drie jaar zonder nieuwe kleren kunnen doen, maar dat gaat me net iets te ver).

Genoeg kaders, lijkt me zo.

Het idee kwam in me op op een zondagavond. (Komen de beste ideeën niet altijd op zondagavond? Of juist de slechtste ideeën?) Toen het idee in mijn hoofd zat, gingen mijn gedachten gelijk twee kanten op:

1: Ben je gek ofzo?

2: Wow, wat een goed idee en wat zou het goed zijn als dat me lukt, zo veel kleren koop ik toch niet dus zo heel moeilijk zal dat niet zijn, ik heb het afgelopen jaar alleen maar die broek gekocht en dat rokje en dat truitje en … (zo veel je kunt bedenken kan hier staan) … oh wacht toch wel veel eigenlijk, maar toch kan ik het vast wel als ik gewoon heel het jaar geen kledingwinkel in stap, ik wil eigenlijk gelijk wel beginnen maar laat ik nog een weekje wachten want dan ben ik dertig en dat lijkt me wel een mooi moment ok ik kan het!

!!!

Welke gedachte overheersend was, mag je zelf bedenken.

Dus. Hier zit ik dan. Net dertig en nu al zo’n immense taak.

En in die week heb ik níet nog snel even heel veel ingekocht. Ik heb alleen deze benen gekocht:

mooi zijn ze he

mooi zijn ze he

Daar ga ik dus het komende jaar extra van genieten.

9 gedachtes over “Een nieuw avontuur

 1. Carin zegt:

  Hoi Rosanne,
  Dat gaat je lukken, ik spreek uit ervaring. vorig jaar was dat mijn uitdaging en het is gelukt. En weet je wat het gekke is dat je daarna anders door de stad loopt omdat je eigenlijk niet weet wat je nog voor jezelf zou moeten kopen. Je hebt immers genoeg. En wat ook een tip is kledingruil. Zo koop je niets maar heb je toch weer nieuwe spullen. Dat heb ik een aantal keer gedaan met buren en vriendinnen. wel handig als ze dezelfde maat hebben.
  Succes!

  • rvermaat zegt:

   Wat leuk dat je dat ook gedaan hebt, Carin. Ik vind het tot nu toe ook nog helemaal niet moeilijk. Gewoon niet de stad in gaan, dan zie je ook niet wat je allemaal zou kunnen kopen 🙂

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s