Beetje opruimen

Mijn kamer deed me alweer een tijdje niezen, dus dat leek me een goede aanleiding om weer eens te gaan schoonmaken. De laatste tijd had ik van verschillende mensen gehoord dat ze met een grote schoonmaak bezig waren en had ik wat artikelen gelezen over spullen en wegdoen en opruimen enzo. Dat plus het feit dat ik ooit weleens wil gaan verhuizen en dan niet al te veel onnodige ballast wil meeslepen, inspireerde mij ertoe niet zomaar met de Franse slag rond te gaan zwabberen, maar het eens grondig aan te pakken.

Ik begon op de plek waar je het beste niet kunt beginnen, namelijk bij mijn foto’s.

Zodra je met foto’s aan de slag gaat, dreigt het gevaar dat de opruimactie verzandt in een potje foto’s bekijken en herinneringen ophalen en ermee eindigt dat je in nog meer rommel zit dan voor je begon met opruimen.

Daar leek het ook even op uit te draaien, maar ik wist mezelf snel te herpakken.

hier valt het nog best mee

hier ben ik nog niet echt begonnen

Ooit heb ik geprobeerd om fotografie tot mijn hobby te maken. Ik maakte bijvoorbeeld foto’s op feestjes, maar ik probeerde ook mooie en artistieke foto’s te maken. Ik heb zelfs vier lessen van een fotografiecursus van in totaal dertig lessen voltooid (nee, aan motivatie heeft het mij nooit ontbroken). Dat alles resulteerde in heel veel foto’s.

Omdat dit speelde in de tijd voordat ik een digitale camera had, werden al die foto’s gemaakt met een rolletje dat ontwikkeld en afgedrukt moest worden. Om de een of andere reden vond de fotozaak het leuk om standaard alle foto’s dubbel af te drukken, dus dat leidde tot een aardige verzameling.

Al die dubbele foto’s heb ik altijd bewaard. Ze zijn dus ook al zo’n drie keer meeverhuisd. (Iedereen die me daar ooit bij geholpen heeft, wil ik daar nog vriendelijk voor bedanken.)

Nu besloot ik dat dat toch een beetje overbodig werd en dat ik dus best afstand kon doen van al die dubbelgangers. Dus ploos ik ieder mapje door en zocht ik het album op waar ze bij hoorden, om er zeker van te zijn dat ik ze wel echt dubbel had. En hoppa, daar gingen ze de prullenbak in. De negatieven bewaarde ik. Voor ik het wist (eigenlijk pas na een aantal uren) had ik een hele prullenbak vol.

best veel he

best veel he

Alleen foto’s waar mensen op staan en nog een paar foto’s die toch best mooi waren, heb ik er tussenuit gehaald. Daar heb ik nog wel wat plannen mee. En ik heb zelfs nog iemand anders blij kunnen maken met een paar foto’s uit mijn collectie!

Na deze actie bestond mijn verzameling uit een en een derde doos in plaats van drie dozen vol foto’s/negatieven!

Ondertussen maak ik nog genoeg foto’s, artistiek of niet, maar digitaal nemen ze gelukkig een stuk minder plek in.

zie de artistiekheid van deze foto!

zie de artistiekheid van deze foto!

Ik kan zo’n opruimactie iedereen aanraden. Want als je het saai vindt, ga je gewoon foto’s bekijken en herinneringen ophalen en zorgen dat je kamer helemaal vol ligt met oude foto’s! Dat opruimen komt dan misschien later wel weer een keer.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s