Een tweede kans

Soms heb je pech en soms wordt dat op een ander moment weer een beetje goedgemaakt. Pech had ik vorig jaar toen ik op Werchter heel heel heel graag Editors wilde zien, maar ziek in mijn tentje eindigde. In de verte hoorde ik de klanken van wat door velen als hun beste optreden wordt bestempeld en de vuurwerkknallen die van hun show een extra groot spektakel maakten.

Het werd weer een beetje goedgemaakt toen mij eerder dit jaar ter ore kwam dat ze in Nederland zouden komen. In de Gashouder nog wel, een gebouw op het Westergasfabriekterrein waar ik nog steeds niet geweest was.

Dus zat ik op 26 maart om tien uur ’s ochtends, het moment waarop de voorverkoop zou starten, klaar om kaartjes te kopen. Ik was wel op mijn werk, maar zo’n kaartje kopen kan altijd wel even tussendoor. Stipt om tien uur drukte ik op de koopknop, maar ze waren er nog niet. Ik ververste de pagina en ze waren er nog steeds niet.

Na nog een paar keer liep mijn browser vast.

Dat doet ie regelmatig, maar daar dacht ik even niet bij na toen ik aanbood dat ik wel voor de kaartjes zou zorgen. Het was dan ook tien uur ’s ochtends. Een halve minuut later – maar voor mijn gevoel een eeuwigheid – deed ie het weer en kon ik eindelijk op de knop voor de kaartjes klikken.

En kwam ik in de digitale wachtrij terecht. De wachtrij bleef een wachtrij en gaf aan dat dat zelfs nog wel meer dan een half uur kon duren. Zou ik dan toch te laat geweest zijn?

En plotseling kon ik weer een stapje verder. Ik koos voor twee staanplaatsen en kreeg de melding dat die al uitverkocht waren. Nee! Dat kon toch niet!

Nog een keer, weer uitverkocht!

Gelukkig was er nog een mogelijkheid voor best beschikbare plaatsen (of een andere dergelijke beschrijving) en daar lukte het me dan toch nog. Yes! Happy! Ik zou toch nog Editors gaan zien (niet dat ik ze nooit eerder had gezien, maar dat was op een moment dat ik nog niet doorhad dat ze goed waren en ik dus gewoon lekker in het gras een biertje zat te drinken en ergens in de verte op de achtergrond hoorde dat weer zo’n gehypet bandje aan het spelen was, maar dat is weer een ander verhaal). De buit was binnen.

Zo’n twee weken voor het optreden kwam de nieuwe cd uit. De eerste single was al eerder op de radio te horen geweest en deed me een beetje aan U2 denken. Dat voorspelde niet veel goeds dus. Toen ik de cd beluisterde, schrok ik ervan. Het was nog erger dan ik verwacht had. Moest ik daar naartoe? Dat de zanger eerder dit jaar een kind heeft gekregen, heeft hem zo te horen geen blij man gemaakt. Het leek er meer op of Tom Smith een postnatale depressie heeft.

Editors

Editors

De dag van het optreden luisterde ik toch nog maar een paar keer naar de cd, zodat ik in ieder geval af en toe iets zou herkennen. Het bleek dat er ook wel wat goede nummers op de cd staan. Maar echt gerustgesteld was ik nog steeds niet. Als ze nou heel die cd zouden gaan spelen… want als je een nieuwe cd hebt, wil je toch graag die nummers ten gehore brengen… Enigszins vertwijfeld toog ik toch maar richting Amsterdam.

De zaal was in ieder geval gaaf. Een rond gebouw dat vroeger iets met gas te maken had, het vasthouden ofzo. En nu dus in gebruik voor evenementen zoals optredens, beurzen en Awakenings (voor maar €11.500,- heb je de zaal een hele dag voor jezelf). Qua akoestiek natuurlijk niet al te best, dus eigenlijk niet erg slim om daar te gaan staan optreden. We besloten om zo in het midden mogelijk te gaan staan, omdat daar het geluid toch het beste was. En het optreden was goed! Naast redelijk wat nummers van de nieuwe cd (een aantal goede, een aantal minder goede) gelukkig ook veel bekend (en goed) werk. Mooie lichtshow erbij en ik kon zelfs nog aardig wat zien ook. Natuurlijk werd het optreden afgesloten met het door iedereen geliefde Papillon.

Ik ben blij dat ik mijn tweede kans gehad heb. Maar die cd laat ik voorlopig even links liggen.

Een gedachte over “Een tweede kans

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s