Dag 30: je favoriete liedje van exact een jaar geleden

Daar is ie dan: de laatste dag van een muzikale reis door de wereld van Rosanne. Ik hoop dat je hier iets van geleerd hebt. Misschien heb je leuke muziek leren kennen, misschien juist niet. Misschien heb je mijn smaak een beetje leren kennen, misschien snap je er nu juist nog minder van dan eerst. En misschien heb ik je heel erg beledigd – jammer dan.

Deze laatste vraag vereiste even wat speurwerk. Exact een jaar geleden; 28 mei 2012. Ik heb in mijn last.fmlijst teruggebladerd naar die datum. Dit verschafte mij niet veel helderheid, want rond die tijd heb ik blijkbaar geen enkel nummer twee keer of meer geluisterd. Althans, niet via mijn gewone muziekafspeelmachine waarbij de gegevens naar mijn last.fmaccount worden gestuurd. Misschien wel via YouTube.

Daarom heb ik het over een andere boeg gegooid: ben ik rond die tijd naar een optreden geweest? En ja, daar kwam London Calling, een festival in Paradiso waar je ieder jaar nieuwe bands kunt ontdekken. Dat was op 18 mei. Niet exact een jaar geleden dus, maar wel ongeveer. Ik neem daar in dit geval wel even genoegen mee.

En daar kwam Austra. Ik kan me herinneren dat ik het nummer Beat and the Pulse behoorlijk vaak heb geluisterd ter voorbereiding op het optreden.

Daar wijd ik dus mijn laatste post aan. Dit schijnt een of andere ‘clean version’ van het nummer te zijn, maar ik weet niet waar ik de originele clip kan vinden. Jammer, want ik ben wel benieuwd wat daar dan zo shocking aan is.

2 gedachtes over “Dag 30: je favoriete liedje van exact een jaar geleden

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s