Dag 29: een liedje uit je jeugd

Zo rond mijn zestiende begon ik een beetje een muzieksmaak te ontwikkelen. Ik ging toen naar Studio Brussel luisteren, wat je op Flakkee tenminste kon ontvangen.

Op een gegeven moment hoorde ik daar een nummer dat ik heel gaaf vond: er werd in het Duits gezongen over een ijsbeer. Maar de naam van het nummer en de artiest had ik gemist. In die tijd hadden we al wel internet (via de telefoon, dus ik moest stoppen als mijn moeder wilde bellen en ik moest per minuut betalen), maar was nog niet alles zo makkelijk te vinden als nu. Googelen was nog geen werkwoord en YouTube bestond nog niet.

Toch lukte het met mijn fantastische speurwerk om er op een gegeven moment achter te komen welk nummer ik had gehoord. Het was Eisbär van de band Grauzone. Niet dat ik het kon beluisteren, maar ik wist in ieder geval de naam.

En die enkele keer dat het nummer weer op de radio kwam, werd ik heel blij.

Tegenwoordig is het nummer natuurlijk zo te vinden, kijk maar.

2 gedachtes over “Dag 29: een liedje uit je jeugd

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s