Dag 23: een liedje dat je op je bruiloft wilt laten spelen

Hier heb ik lang over moeten nadenken, omdat ik dat nog nooit eerder had gedaan. Ik denk nooit aan bruiloften en al helemaal niet als het gaat over bruiloften waarin ik zelf een rol speel.

De beste reden voor een bruiloft lijkt mij nog altijd het feest. En op dat feest moet dan natuurlijk wel vrolijke muziek gedraaid worden, want ik ga er wel een beetje vanuit dat een bruiloft een vrolijke aangelegenheid is.

Tot ik afgelopen zaterdag bij een optreden van (ja hoor, daar komen ze weer) The XX was. Hun muziek is over het algemeen niet echt vrolijke feestmuziek (al zijn sommige nummers best een beetje dansbaar), maar wel ontzettend mooi. Zaterdag was er in Berlijn een festival dat de band zelf had georganiseerd. Hun eigen optreden was natuurlijk het belangrijkste onderdeel van het festival. En wat voor een optreden… ik was totally impressed.

En ik stond ook nog eens op een plek waar ik best veel kon zien. Héél bijzonder dus.

Het laatste nummer dat ze speelden was Angels. En dat was zó mooi. Ik werd er bijna zelf verliefd van. Op de stem van Romy en verder in het algemeen, op niks en niemand en op alles en iedereen.

Angels is geen vrolijk feestnummer voor op een bruiloft, maar wel de ultieme liefdesbetuiging aan degene met wie je als het goed is op die bruiloft staat.

Goh, heb ik daar toch eens goed over nagedacht!

2 gedachtes over “Dag 23: een liedje dat je op je bruiloft wilt laten spelen

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s