Mei in maart

Ik had een meiknol gekocht, in maart. Dat is al een tijdje geleden en ik weet dan ook niet zo goed meer wat ik ermee gedaan heb. Ik geloof dat ie door de couscous ging.

Volgens ons aller wikipedia heet de meiknol meiknol omdat hij alleen in het voorjaar geteeld wordt. 18 maart was het voorjaar natuurlijk nog niet begonnen, dus ik geloof het niet helemaal. Maar dezelfde wikipedia meldt ons ook dat de meiknol nogal dubbelzinnig kan zijn, dus daar heeft het misschien iets mee te maken. Hij verschuilt zich soms ook onder de naam knolraap, meiraap, knol, raap of brassica rapa. Ook al zo dubbelzinnig.

DSC04761

Ik geloof dat ie ook best wel lekker was.

De rillettes au saumon kreeg ik van mijn moeder mee. Als mijn ouders in Frankrijk op vakantie zijn, nemen ze daar altijd van alles uit de supermarkt mee. En die spullen delen ze dan ook weer graag uit onder hun kinderen. Zo werd ik de gelukkige eigenaar van deze zalmpjes. Het ziet er best vies uit, een beetje kattenvoerig, maar het smaakt best goed.

DSC04764

Dus bedankt ouders, ga maar snel weer op vakantie!

____

Waarom alleen maar eten wat je kent? Ik koop steeds iets nieuws en laat je hier weten hoe het beviel.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s