Wat stinkt hier zo?

Zo’n drie dagen lang stonk het hier in huis. Jammer, want het eten was eigenlijk best lekker.

Ik wilde risotto gaan maken, maar ging boodschappen doen bij de Lidl. Dat is natuurlijk een risico, want als je iets wilt hebben wat enigszins bijzonder is, is de kans groot dat je met lege handen thuis komt.

Maar het was bijna Pasen, dus Lidl had weer wat bijzondere dingen in het assortiment. Waaronder gelukkig risotto. Al was het geen gewone risotto. Nee, overal zat iets doorheen. Ik koos er een uit die me het beste leek passen bij wat ik erdoor zou gaan gooien. Mijns inziens was dat de risotto con tartufo. Er stond een plaatje van een champignon voorop, dus ik dacht dat tartufo een soort champignon was.

DSC04742

Tartufo bleek truffel te zijn. En truffels blijken te stinken! Ik deed het pakje risotto open en schrok ervan.

Moest ik dat nou gaan eten? Ik twijfelde nog even, maar anders had ik niets, dus ik besloot het er maar op te wagen.

Gelukkig hoef je risotto maar ongeveer twintig minuten te koken. Al roerend.

Dus stond ik zo’n twintig minuten met mijn neus boven een stinkende pan.

Toen ik genoeg geroerd had en er spinazie door gedaan had, zag het er ook nog eens heel smerig uit. Kijk maar.

vies he

vies he

Ik ging dus een maaltijd eten die stonk en er vies uitzag.

Daarvan heb ik weer iets geleerd: ga niet altijd op het uiterlijk af. Ook iets vies ogend en ruikend kan best een lekker innerlijk hebben.

____

Waarom alleen maar eten wat je kent? Ik koop steeds iets nieuws en laat je hier weten hoe het beviel.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s