The revenge of the pindakaas

Soms duiken de verrassingen opeens op waar je ze totaal niet verwacht had. Of misschien is dat altijd wel zo. Dat is natuurlijk de verrassing.

In dit geval was het in de Albert Heijn op zaterdagmiddag. Of beter gezegd een paar dagen daarna, toen ik een lekkere cracker met pindakaas wilde gaan eten. Ik verwachtte gewoon een lekker smeuïge bruine pasta, zoals ik mijn pindakaas graag heb. Daar bleek toch iets grandioos fout te zijn gegaan, want wat ik zag was een pasta vol met stukjes.

Whaaa!

Heel veel eisen stel ik niet aan mijn pindakaas, maar stukjes horen er in ieder geval niet in!

Toen ik de pot eens goed bekeek, bleek ik pindakaas met honing en krokante pinda in mijn handen te hebben. Krokante pinda… hoe meer ‘met stukjes’ wil je het hebben?

En honing… hoe gekker wil je het hebben?

DSC04781

Goed, pindakaas met honing en krokante pinda dus.

In de drukte van de Albert Heijn op een zaterdagmiddag had ik namelijk zo snel mogelijk de eerste de beste pindakaaspot uit het schap gegrist, zodat ik daar zo snel mogelijk weer weg kon. Dit bleek dus niet zomaar de eerste de beste pindakaaspot te zijn, maar een heuse stukjespot.

DSC04782

Natuurlijk heb ik hem wel geproefd, en het viel uiteindelijk best mee. De pindakaas met honing en krokante pinda is wat zoeter dan gewone pindakaas. En die stukjes, tja, ik kan ermee leven. Af en toe schrik ik alleen even van zo’n stukje.

Hoe die pinda’s zo krokant zijn gemaakt, staat niet op de pot. Het zal wel met heel veel suiker zijn.

Ik heb in ieder geval een wijze les geleerd:

Koop geen pindakaas op zaterdag!

____

Waarom alleen maar eten wat je kent? Ik koop steeds iets nieuws en laat je hier weten hoe het beviel.

Een gedachte over “The revenge of the pindakaas

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s