Tjilp tjilp, goedemorgen?

De lente zit er aan te komen. Het is langer licht. En… nou dat was het eigenlijk tot nu toe wel. Van warmte is nog geen sprake en de zon heb ik ook al een tijdje niet gezien. Maar het is dus langer licht.

En – alsof ze de kalender erop naslaan – de vogeltjes zijn sinds de vroege morgen van 1 maart weer actief. Leuk, hoor ik veel mensen al denken. Gezellig, dat gekwetter. Lekker wakker worden met het geluid van de vogeltjes.

Maar nee hoor, dat is niet leuk. Niet als dat ‘lekker wakker worden met het geluid van de vogeltjes’ al om 5 uur ’s ochtends is. Niet als je gewoon tot minstens half 8 wilt slapen zónder geluid van de vogeltjes. Het zijn best leuke beestjes hoor, zolang ze lekker rondfladderen en hun snavel houden.

Maar dat doen ze niet.

Om 5 uur ’s ochtends worden ze wakker om hun lied te zingen. En om 5 uur ’s ochtends word ik dus ook wakker. Om hun lied te horen. Zonder dat ik daar om gevraagd heb.

Zo rond half 8 zijn ze weer stil. Zo rond de tijd dat ik moet opstaan en dus toch wakker moet worden. Op dat moment zouden ze van mij mogen beginnen met fluiten. Dan is het best gezellig, dat gekwetter. Maar juist op dat moment stoppen ze met fluiten en zijn ze stil.

Waarom? Om te slapen? Omdat ze het zat zijn? Of gewoon om mij te pesten?

Ik heb het sterke vermoeden dat vogels er alleen zijn om allerlei complotten te smeden. Sommigen smeden een moordcomplot tegen arme meisjes. En anderen smeden een houd-Rosanne-ten-allen-tijde-uit-haar-slaapcomplot.

Mensen, WAKE UP! (en daar zullen die beestjes wel voor zorgen), die vogels zijn niet lief en schattig. Het zijn terroristen in disguise!

Vanaf nu tot het einde van de zomer zul je mij weer met wallen onder mijn ogen zien rondlopen.

En ben ik in mijn vrije tijd vooral bezig met Angry Birds spelen.

Een gedachte over “Tjilp tjilp, goedemorgen?

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s