Ecoshoppen

In de EkoPlaza is het leuk. Ze verkopen daar heel veel dingen die ik wel ken, maar dan in biologische versie. En ze verkopen ook een heleboel dingen die ik niet ken, ook in biologische versie. Toen ik op zoek was naar een heerlijke maaltijd heb ik me op beide soorten eten gestort. Want ja, stokbrood ken ik natuurlijk wel. En deze variant van Zonnemaire pure organic zag er wel veilig uit. Gewoon, als stokbrood. Ik geloof dan ook niet dat hij heel erg anders smaakte dan andere stokbroden, maar het idee dat het biologisch en puur organisch is, maakt hem toch een beetje speciaal.

Dsc04453

Ik wilde ook iets op mijn stokbroodje smeren. Er was kruidenboter, er was roomkaas en er was cottage cheese. Cottage cheese had ik nog nooit op, en ik werd misleid door de verpakking. Bovenop stonden namelijk groene dingetjes waardoor ik dacht dat het een soort kruidenkaas was.

Dsc04456

Maar dat bleek het dus niet te zijn, die groene dingetjes waren slechts een serveersuggestie. Dus smeerde ik kale cottage cheese op mijn biobroodje. Ik vond dit niet zo lekker, er blijkt maar weinig smaak aan cottage cheese te zitten. Wat me ook niet verbaast na het lezen van een beschrijving van cottage cheese; hij wordt niet gerijpt of gekleurd en er zitten geen vetten en koolhydraten in. Erg kaal dus. Maar met een beetje zout en peper erbij was het wel te doen.

Ik ging natuurlijk niet alleen brood met kaas eten, dat was slechts een bijzaak. Waar het me om te doen was, was een soepje. En wat voor een soepje. Ik koos voor de pompoensoep met witte wijn. Hoefde ik tenminste geen drinken meer te kopen.

Dsc04452

Op de website van Koos, de maker van de soep, las ik dat alle eieren in zijn productie rechtstreeks van de boerderij komen en met de hand worden getikt. Niet zulke relevante informatie met betrekking tot mijn soep, maar toch leuk om te weten.

Mijn soep bevatte natuurlijk geen eieren. Wat er wel in de soep zat, was dus pompoen en witte wijn. Wat mij betreft iets te veel witte wijn. Maar ondanks dat was het nog steeds een lekker soepie. Lekker zacht en romig.

Lekker, Koos. Volgende keer koop ik iets met een eitje.

____

Waarom alleen maar eten wat je kent? Ik koop steeds iets nieuws en laat je hier weten hoe het beviel.

Een gedachte over “Ecoshoppen

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s