Voor de luie honger

Ik ben het nieuwe jaar alweer goed begonnen. In de eerste weken van januari heb ik bijna niet gekookt, maar heb ik wel wat nieuwe kant-en-klaardingetjes uitgeprobeerd. Want, zoals ik al eerder zei, ik blijf hopen dat het een keer iets goeds zal zijn.

En ik werk.

Het begon met de Marokkaanse stoofschotel van AH Excellent, op de eerste werkdag van het nieuwe jaar.

Dsc04391

Met kip en parelcouscous. Nu ben ik natuurlijk een tijdlang verwend geweest met echt Marokkaans eten. Het moet dus wel erg goed zijn, wil het daaraan kunnen tippen. Dat lukte ook met deze AH maaltijd natuurlijk niet, maar hij was niet verkeerd.

Dsc04397

Parelcouscous kende ik nog niet, en het lijkt helemaal niet op de gewone couscous die ik wel ken. Vooral omdat het grote bolletjes zijn en gewone couscous kleine korreltjes. Maar de pareltjes waren verrassend lekker.

Deze maaltijd komt dus aardig in de buurt van een lekkere maaltijd.

Ook toen ik wél echt ging koken, heb ik voor iets simpels gekozen. Ik ging een witlofovenschotel maken waar aardappelpuree op moest. Volgens het recept van Allerhande moest ik een zak aardappelpuree uit de diepvries hebben. Die kon ik niet vinden, maar in het versvak staan ook bakjes aardappelpuree die al voor je gemaakt zijn. Dus probeerde ik die eens.

Dsc04412

De aardappelpuree was een beetje drellerig en toen ik het uit het bakje haalde bleef het in grote stukken aaneen plakken. Het zag er al met al niet al te smakelijk uit.

Dsc04413

Maar bovenop de ovenschotel en daarna dus in de oven gebakken, was het wel lekker. Of dat door de aardappelpuree kwam of door de rest van de schotel zal ik voor het gemak maar even buiten beschouwing laten.

De volgende miskleun was de Paella van Iglo, uit de diepvries.

Dsc04426

Hij was een keer in de bonus en leek me wel leuk voor mijn project. Ik bedacht me al dat ik er extra garnalen bij zou doen om hem nog beter te maken, tot ik de zak openmaakte. Die extra garnalen bleken helemaal niet nodig te zijn, want er zaten er al heel veel in. Een kijkje in de ingrediëntenlijst verraadde dat de garnalen wel 11% van de ingrediënten waren! Ik keek maar niet verder naar de ingrediënten, want de rest daarvan leek me niet om heel blij van te worden.

Het bereiden was heel makkelijk: de hele inhoud van de zak (wat één grote klomp was) in een pan gooien, beetje water erbij en een tijdje laten pruttelen.

Dsc04430

Het opeten was ook al zo makkelijk: een schepje in je mond doen, beetje kauwen en dan doorslikken.

Dsc04435

De paella was, waar ik al bang voor was, behoorlijk zout. En er zaten ook uien door die niet helemaal gaar leken te zijn. Dit, samen met de andere kruiden en smaaktoevoegers die erdoor zaten, zorgde ervoor dat ik de rest van de avond met een vieze halfgareuienenanderekruidenensmaaktoevoegerssmaak bleef zitten. De overige aardbewoners mogen blij zijn dat ze toen niet naast me hoefden te zitten.

En toen was het nog niet klaar met mijn kant-en-klare avonturen, maar dat komt later.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s