Fijn he, die sneeuw die er niet meer is

Wat ben ik blij zeg. Eindelijk is het ijs ontdooid, de sneeuw opgelost en de gladheid gevlogen. Eindelijk kan ik weer fietsen, ben ik niet meer afhankelijk van het ov en hoef ik geen belachelijke bontlaarzen meer aan.

Want nee: niet iedere Nederlander houdt van dit weer. Wat de tv en de kranten je ook willen doen geloven, geloof het niet! Ik heb een pesthekel aan dit weer waardoor ik in mijn doen en laten word beperkt. En ik weet zeker dat minstens de helft van de Nederlanders het met mij eens is. Maar die mensen worden door de media in deze periode voor het gemak gewoon maar even vergeten.

Zodra het kwik richting de min daalt en er een beetje sneeuw ligt, lijkt het wel of (maximaal) half Nederland gek wordt. Verkeersregels gelden niet meer, parkeren kan opeens overal en mensen laten hun honden overal poepen. Want er ligt toch sneeuw.

Mensen vinden een beschaafde opvoeding van hun kinderen opeens niet meer belangrijk: “Een meisje van tien heeft ‘hele serieuze ijskoorts’, zegt haar moeder, en daarom zijn ze uit Arnhem komen rijden. ‘Vorig jaar vroeg ik keurig vrij bij de schooldirecteur, maar dat kreeg ze niet. Dan maar zo. Dit hoort ook bij de opvoeding.’” Dit hoort ook bij de opvoeding? Je kind leren dat ze mag spijbelen als ze even zin heeft om te schaatsen? Sinds wanneer hoort dit bij de opvoeding? Die schooldirecteur wil niet voor niets dat dat kind gewoon naar school komt!

En een vader: “Je wilt ze toch ook wat cultuur bijbrengen.” Terwijl hij zijn dochter van twee, verpakt in drie donsjassen met verschillende kleuren (belangrijke details), op de slee over het ijs trekt. Cultuur? Je kind in de ijzige kou mee naar buiten nemen, terwijl haar tenen bevriezen en zij alleen maar kan denken aan hoe fijn ze op dit moment ook op de warme peuterspeelzaal met haar vriendjes had kunnen spelen? Dat noem ik geen cultuur, dat noem ik kindermishandeling!

En nog zo’n gek: “Dit is hoe Nederland wil dat Nederland altijd is.” Heeft die kerel even heel Nederland gesproken ofzo, dat ie weet dat Nederland dat wil?

Hoe zou het dan gaan met Nederland, als Nederland altijd zo was? Dan zouden de kinderen dus niet meer opgevoed worden, zou je niet meer veilig de straat op kunnen en zou er alleen nog maar bruine sneeuw liggen. En er zou niet meer gewerkt worden. Zelfs Bart Veldkamp constateert verbaasd ‘dat iedereen kennelijk zomaar even vrij kan nemen van z’n werk.’ Kan dat dan? Nee hoor Bart, dat kan helemaal niet. Maar mensen doen dat gewoon zonder te vragen, want dat leren ze van hun ouders die vinden dat dat bij de opvoeding hoort.

Nee, niet heel Nederland is blij met een sneeuwlandschap. En Nederland wordt er zeker niet beter van.

Gelukkig is het nu dus eindelijk weer voorbij.

En kan ik weer lekker fietsen met normale schoenen aan en worden de hondendrollen door de regen van de straat gespoeld.

Dat wilde ik even met jullie delen. Namens minstens de helft van Nederland.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s