Kazen

Toen ik in De Groene Winkel was, had ik net pindakaas nodig. Dus besloot ik om die ook eens daar te kopen. Veel pindakaaseters zijn nogal kritisch; ze hebben een favoriet pindakaasmerk en willen alleen pindakaas van dat merk eten, een ander merk lusten ze niet.

Zo ben ik niet.

Pindakaas is pindakaas, denk ik dan. Mijn enige criterium is: geen stukjes!

In de winkel hadden ze biologische pindakaas van Krekeltje.

Dsc04327

Nooit van gehoord, maar het zag er best grappig uit, zo’n krekel op de pot. Het leek erop dat aan mijn enige criterium voldaan werd, dus kocht ik Krekeltjes pindakaas.

De pindakaas bleek inderdaad geen stukjes te bevatten en smaakte goed. Wel zit er een olielaagje bovenin de pot en las ik ergens dat de pindakaas onderin het potje hard wordt.

Dsc04329

Ik heb al gemerkt dat dat klopt, dus moet ik het maar snel opeten!

Naast pindakaas eet ik ook weleens kaas. Soms twijfel ik bij de kaas of ik hem moet kopen, soms is het meteen duidelijk dat hij voor mij bestemd is.

Dit keer was het een twijfelgeval. In de Boni lag namelijk herfstkaas. Terwijl het al winter was! Kon ik dat dan nog wel kopen? Maar er zat peper, paprika en gember in, wat mij wel aansprak. Na de kaas een paar keer opgepakt en weer teruggelegd te hebben, besloot ik om hem toch maar te kopen.

Kijk maar, hier ligt hij op mijn tafel.

Dsc04321

Ondanks dat er peper in de kaas zat (peper maakt alles goed), vind ik hem toch niet zo geslaagd. Hij heeft een ‘volle’ smaak, maar dan niet in positieve zin. Te vet ofzo. Niet erg lekker in ieder geval. En het kaasschaven wordt er niet makkelijker op, met van die peperkorrels die de schaafweg blokkeren.

Voor de tosti was hij nog wel te doen; hoefde ik daar in ieder geval geen sambal meer op te smeren!

3 gedachtes over “Kazen

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s