Vol van vezels

Ik kan inmiddels dan wel heerlijke granola maken, maar ook daar heb ik natuurlijk niet altijd tijd voor. Daarom heb ik in de tussentijd ook weer eens Cruesli moeten kopen. Om ook daar toch nog iets nieuws in te ontdekken, ging ik dit keer voor de Cruesli VolVezel. Met een yogamevrouwtje op de voorkant van het pak, waardoor je direct het gevoel hebt dat je iets heel gezonds koopt.

Want yogamevrouwtjes zijn altijd gezond.

Dat gevoel van gezondheid wordt nog eens versterkt door de vele kreten die erop staan: 26% vezels, 78% minder suikers, 30% minder verzadigd vet, vertrouwde smaak.

De gehele verpakking straalt gezondheid uit.

Dsc04345

Nu wilde ik gaan uitzoeken of deze Cruesli VolVezel dan ook écht zo gezond is als hij doet voorkomen, maar dat kost me eigenlijk te veel moeite. Ik heb er weinig verstand van en geloof zo ook wel dat mijn zelfgemaakte granola veel gezonder zal zijn. En lekkerder ook! Want deze Cruesli was, ondanks de gezondheid en nog hogere prijs dan de gewone Cruesli, niet lekkerder dan de gewone.

Gelukkig had ik vandaag wel de tijd en moeite gevonden om weer zelf granola te maken en ruikt het daar nu in mijn keuken lekker naar. Ik heb er dit keer dadels van de Groene Winkel doorheen gedaan.

Dsc04325

Mij is namelijk onlangs ter ore gekomen dat de meeste dadels omhuld zijn met een laagje suiker. Waarom? Om ze zoeter en glanzender te maken. Maar dan denk je dus dat je een natuurlijk energiebommetje zit te eten, is er alsnog suiker aan toegevoegd! De dadels van EkoLand zijn niet gekonfijt en zijn dus puur natuur. Nog steeds lekker en ze maken mijn granola nog iets gezonder.

Wat zal ik morgenochtend weer blij zijn met mezelf.

2 gedachtes over “Vol van vezels

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s