Honger is de beste saus

Misschien is het je al opgevallen, misschien nog niet, maar ik vind het best leuk om te koken. Toch kook ik niet iedere dag. Ik heb het namelijk best druk met andere dingen: ik moet werken, sporten, blogs schrijven, lijstjes maken, optredens bezoeken, weekendjes weg en nog veel meer van dat soort leuke dingen doen. Daardoor heb ik niet altijd tijd om te koken. Oké, en soms heb ik er ook gewoon even geen zin in.

Gelukkig is de Albert Heijn volledig ingesteld op mensen die niet willen/kunnen koken. Onderdeel van hun assortiment voor luie mensen zijn de verse pasta’s en verse pastasauzen. Deze zien er altijd mooi uit en zijn aan de dure kant, dus daar mag je best iets van verwachten. Toch? Ook al is het kant-en-klaar, het kan best iets zijn. Toch?

De verse pasta’s vind ik meestal best lekker en die koop ik dan ook weleens. Vooral die bijzondere, met vullingen. De verse spaghetti vind ik eerlijk gezegd niet veel bijzonderder dan de ‘gewone’ spaghetti.

Toen ik weer eens zo’n dag had zonder tijd dan wel zin om te koken, bedacht ik me om dan ook maar eens zo’n sausje te kopen. Ik ging voor de tomaat-mascarpone-variant. Die leek me wel lekker en romig. En zacht.

Dsc04262

Om mijn maaltijd nog ergens op te laten lijken kocht ik er ook een zak spinazie en een bakje champignons bij. Niet dat dat zo’n logische combinatie is, maar het was makkelijk en maakte het ook nog een beetje gezond.

Dus roerbakte ik de spinazie en de champignons even, goot de saus erbij en kookte ik de spaghetti. Binnen een paar minuten was ik klaar om te genieten van deze overheerlijke makkelijke maaltijd.

Dsc04264

Jaaha, dat ziet er niet zo lekker uit he!

Helaas vond ik ook deze saus, net als zo veel kant-en-klare sauzen, niet zo smaakvol. Letterlijk. Er zat weinig smaak aan. Ik was blij dat ik er zelf nog wat dingen door gedaan had en leegde er ook nog een deel van mijn pepermolen en zoutmolen boven. Toen was het iets smaakvoller. Maar het was weer geen aanrader. Dan maar weer zorgen dat ik op een vrije dag genoeg voorraden van eten maak voor op dit soort dagen.

Toch hoop ik er nog steeds op dat ik ooit eens iets goeds tegen ga komen. Tot die tijd zijn hier vast nog wat vaker van dit soort teleurstellende verhalen te lezen.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s