Hoe? Tofoe!

Om ook de vegetarische mens te voeden, worden allerlei producten gemaakt. Zo zijn er maïsburgers, kaasburgers, neprookworsten, vegetarische stukjes en natuurlijk de alom bekende tofoe. Tofoe, ook wel tofu of tahoe genoemd, wordt gemaakt van sojamelk en coagulanten.

Wie kent ze niet?

Dsc04228

Wat ik mij verder meen te herinneren over tofoe is dat er volgens Wikipedia een relatie zou zijn tussen het meer dan gemiddeld eten van tofoe en geheugenverlies en dementie. Maar dat weet ik niet meer zeker.

Ik heb weleens gerechten van de Chinees gegeten waar tofoe door zat. Die tofoe vond ik dan meestal niet zo lekker. En dat lag dan vooral aan de structuur, die een beetje sponzig is. Qua smaak valt er weinig over te zeggen, want het heeft niet veel smaak.

Maar het schijnt dat het, als je het op een goede manier klaarmaakt, best lekker kan zijn. Het vocht eruit persen, even marineren in wat kruiden en olie en dan bakken zodat het een beetje knapperig wordt.

Dat wilde ik dan toch weleens proberen, dus vond ik dat ik het wel door mijn Thaise curry kon doen. Ik bekeek de tips een uurtje voor ik ging koken en er stond overal in dat je de tofoe minstens twee uur in de marinade moest laten staan.

Jammer.

Ach, dan maar wat korter, dat gaat vast ook. Dus na een uurtje marinatie ging ik mijn tofoestukjes bakken. Tot ze knapperig werden. Maar dat werden ze niet echt. Na een tijdje vond ik het toch genoeg. Ik proefde een stukje en… vond het niet heel erg lekker. Nog steeds best zacht en niet zo’n lekker smaakje.

Ik gooide ze toch maar door de saus, want ik had het tenslotte niet voor niks klaargemaakt.

Dsc04229

Tijdens het eten vergat ik bijna dat er tofoe door zat! Door de saus merkte ik daar niks meer van. Was dat even fijn!

Ik heb nu wel nog een stuk in de vriezer liggen, dus ik moet er nog een keer iets mee maken. Volgens de tips die ik gelezen heb, wordt de tofoe juist lekkerder van een tijdje in de vriezer liggen, dus daar is mijn hoop op gevestigd.

Als ik maar niet vergeet dat ik nog wat heb liggen…

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s