Allemaal beessies

Onlangs waren de gerookte makrelen in de bonus. Als je ze bij de supermarktman haalt zijn ze natuurlijk al ontdaan van hun ingewanden, maar ze hebben nog wel allerlei andere dingen in zich, zoals aminozuren, proteïnen, omegavetzuren en seleen. Klinkt allemaal wel alsof het ergens goed voor is, dus dat leek me wel wat. Ik had heus al weleens makreel gegeten en wist dus dat het lekker zou zijn. Maar ik had nog nooit zelf zo’n ding aangeschaft, dus dat werd weleens tijd!

Dsc04088

In Leon vond ik een vreemd recept, waarin ik zelfs een aantal ingrediënten kon verwerken die ik ook voor de granola had gebruikt. Samen met de makreel dus. Een wonderlijke combinatie van couscous, komijn, citroen, broccoli, makreel, hazelnoten, gedroogde abrikozen, dille en rucola, die dan ook ‘magische makreel’ wordt genoemd.

Het klinkt misschien niet direct erg aantrekkelijk, maar het was echt erg lekker. Zoet, zout en zuur gaan soms wonderbaarlijk goed samen.

Dsc04093

Gelukkig maar, want ik heb er vier keer van moeten eten voor het op was!

Ik vond het wel een belevenis om een keer zo’n ‘hele’ vis in huis te hebben.

Vervolgens kocht ik ook nog eens geitenyoghurt. Je moet wat he.

Dsc04206

Dit vond ik niet zo geslaagd.

Het smaakte naar yoghurt met een vleugje geitenkaassmaak. Nu vind ik geitenkaas erg lekker, maar mijn yoghurt hoeft daar niet naar te smaken. En ’s ochtends vroeg vind ik die smaak ook iets te veel van het goede.

Dit pakje is uiteindelijk in de vuilnisbak beland voordat het leeg was.

Zonde!

Geit2

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s