Een graantje meepikken

Toetjes eten doe ik bijna nooit, maar ontbijten doe ik dagelijks. Dat doe ik dan met een bakje yoghurt met Cruesli. Meestal die met vier noten, lekker! De laatste tijd was mijn ontbijt nóg lekkerder, want toen ontbeet ik met een bakje yoghurt met zelfgemaakte cruesli. Alleen heette het toen geen cruesli, maar granola.

Dat klinkt gewoon spannender.

Om granola te maken, had ik een aantal ingrediënten nodig die de gemiddelde mens niet in huis heeft, zoals havermout, zemelen en tarwekiemen. Voor dit soort dingen kun je natuurlijk het beste naar een of andere eco-winkel gaan. Maar daar had ik geen zin in, want dan moest ik zo ver fietsen. Dus probeerde ik het in de AH, de Meltem Plaza en een andere Turkse supermarkt in de buurt voor elkaar te krijgen.

Voor een groot deel ging dat heel goed. Zoals te zien op deze foto:

Dsc04084

Wel kwam ik er thuis pas achter dat het bakje met zonnebloempitten eigenlijk te klein was. En dat de tarwe die ik had gekocht niet goed was. Van dat laatste had ik al wel zo’n vermoeden, maar ik kon niks anders met tarwe vinden, dus kocht ik het toch maar. De tarwekorreltjes waren echter hard en taai en niet geschikt om door de granola te doen.

(Wel kwamen er herinneringen boven aan zondagse fietstochtjes door de polder waarbij we stiekem wat aren van het land plukten, deze tussen onze handen wreven en de daaruit komende tarwekorrels opaten. Ook leuk, herinneringen, maar nog steeds niet geschikt voor mijn granola.)

Dus deed ik het maar even zonder tarwe.

Later zocht ik toch maar eens op wat tarwekiemen dan eigenlijk waren. Ik kreeg verschillende dingen te zien, dus wist ik het nog steeds niet zeker. Het was in ieder geval niet wat ik had gekocht.

De week erna was ik wél in de buurt van een eco-supermarkt, namelijk de Super Eko Markt. Daar werden gelukkig wel tarwekiemen verkocht. Maar waarom tarwekiemen kopen als je ook tarwevlokken kunt kopen? Die zien er een stuk lekkerder uit. Of groter in ieder geval. En dat is soms lekkerder. Dus ging ik naar huis zonder tarwekiemen en met tarwevlokken.

Dsc04226

De granola smaakte al goed vóór er tarwevlokken door zaten. Nadat ik de tarwevlokken had toegevoegd, merkte ik eigenlijk weinig verschil en was hij nog steeds lekker.

Dsc04087

Deze foto is genomen vóór de tarwevlokken erdoor gingen. Het ligt dus niet aan jou als je ze niet ziet!

Het was even wat werk, vooral omdat ik een kleine oven heb en het dus in twee etappes moest maken. Maar zeker de moeite waard. Nu het op is en ik weer met de Cruesli met vier noten verder ben gegaan, vind ik die een stuk minder lekker.

Gelukkig zitten die eco-producten allemaal in grootverpakkingen en kan ik er nog wel een ladinkje granola mee maken.

Met tarwevlokken dus.

Dsc04103

Ook deze foto is genomen vóór de tarwevlokken erdoor gingen. Je hoeft dus niet verder te zoeken naar de tarwevlokken.

4 gedachtes over “Een graantje meepikken

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s