Toe!

Ik eet bijna nooit een toetje na het eten. In dat genre is voor mij dus nog een hele wereld te ontdekken. Als er iemand komt eten, denk ik er soms wel aan om iets in huis te halen. Zo ben ik dan ook wel weer.

Soms dan.

Dit keer koos ik voor iets wat er lekker en chique uitzag. En waar ook een chique prijs bij hoorde. Twee after dark lemon cheese cakes van Gü.

Dsc04069

Het doosje was erg zwaar, wat mij deed vermoeden dat de after dark lemon cheese cakes ook nog eens op een chique manier verpakt waren. En ja hoor, het waren glazen bakjes. Leuk en mooi. Al zouden ze van mij ook anders verpakt mogen worden als dat voor een prijsverlaging van een eurootje zou zorgen. Maar dat is misschien wel te Nederlands gedacht. (En dan heb ik het nog niet eens over hoeveel milieu het kost om glas te maken.)

Dsc04071

Maar nu het belangrijkste: de smaak. Die was GOED! Net een echte lemon cheese cake, met natuurlijk een afterdarksmaak (??). Van tevoren was ik een beetje bang dat het tegen zou vallen, omdat ik ooit eens een vergelijkbaar toetje op had, van AH’s eigen merk. En dat was best vies. Weet je dat ook gelijk weer, graag gedaan.

Maar van deze heb ik echt wel genoten.

Ik had ook nog een granaatappel die tot mijn grote opluchting OOK al lekker was.

Dsc04072
Op de foto lijkt dat misschien niet zo, maar geloof me maar.

In Marokko kreeg ik voor het eerst zo’n ding voorgeschoteld. En daar was ik aangenaam verrast. Je kunt de pitjes zo eten en die waren lekker zoet en sappig. Thuisgekomen kocht ik af en toe zo’n ding bij mijn Turkse leverancier. Maar die exemplaren vielen altijd tegen. Weinig smaak, beetje zurig, droog. Niks aan. Tot ze dit jaar twee varianten verkochten: een zure en een zoete. Toen wist ik het wel.

Ik kocht de zoete en was blij.

Rest alleen nog de vraag welke naam er eerder was: die van de granaat of die van de granaatappel.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s