Feest!

Ik was jarig en vond dat wel een goede reden om een taart te maken. Ik pakte mijn grote vriend Leon er weer bij en vond een recept voor ‘Ma Buckle’s frambozen-roomkaasbrûlée’. Dat klonk goed en het zag er nog beter uit, dus besloot ik het erop te wagen. De frambozen zijn niet echt van deze tijd van het jaar, maar daarvoor zijn de doosjes diepvriesfruit uitgevonden. De helft van de prijs voor het dubbele gewicht van de verse frambozen! En voor verwerking in een taart lekker genoeg.

Dsc04031

Ik moest ook vanille-extract, gelatine en kandijsiroop hebben. Die eerste twee kon ik wel vinden, maar de kandijsiroop helaas niet. Het schijnt voor amateurbierbrouwers een belangrijk ingrediënt te zijn, maar het moet wel uit België gehaald worden. Daar had ik geen tijd meer voor, dus ik heb maar gewone stroop gebruikt.

Hoewel het geen eten is, wil ik toch heel graag met iedereen delen wat ik nog meer nodig had voor deze taart: een vlammenwerper! Na twee tochtjes naar de winkel (dat er geen gas in een gasbrander zit mogen ze wat mij betreft wel iets duidelijker op de verpakking zetten) kon ik brûleren! Dat was leuk.

Dsc04068
Dsc04066

De gelatine had zijn werk blijkbaar niet helemaal gedaan (of ik niet, omdat ik het niet goed door de rest geroerd had), want de taart zakte een beetje in. Maar dat mocht de pret niet drukken; lekker was hij nog steeds!

Dsc04037

Op een verjaardag heb je aan alleen een taart natuurlijk niet genoeg. Dus kocht ik ook nog wat zoute snackjes. Deze grissini genovesestokjes smaakten naar pesto. Lekker!

Dsc04064

Van die rondjes weet ik de naam niet meer, maar ze smaakten naar kaas. Ik denk dus dat ze best eens kaasrondjes zouden kunnen heten. Ze waren in ieder geval best goed te eten.

En toen was het eten weer op en het feest weer voorbij.

Een gedachte over “Feest!

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s